ant-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 37348] New: - XSLT transformation doesn't work if I run ANT from directory with NON-ASCII chars
Date Thu, 03 Nov 2005 17:38:34 GMT
DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG∑
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=37348>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND∑
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=37348

           Summary: XSLT transformation doesn't work if I run ANT from
                    directory with NON-ASCII chars
           Product: Ant
           Version: 1.6.5
          Platform: Other
        OS/Version: other
            Status: NEW
          Severity: normal
          Priority: P2
         Component: Core tasks
        AssignedTo: dev@ant.apache.org
        ReportedBy: literakr@systinet.com


XSLT transformation doesn't work if I run ANT from directory with NON-ASCII 
chars.

There are more problems. One problem is in wrong Xalan, see also related bug 
fro Xalan:

http://issues.apache.org/jira/browse/XALANJ-2000

If I patch Xalan according to patch from previous bug, then I can include some 
XSLT from another XSLT, but next problem appeared: I can't use ENTITY 
declaration correctly.

Try to create some directory with NON-ASCII chars and try to transform XML like 
this one through ANT (using fixed Xalan):


====================================

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!DOCTYPE workspace [
   <!ENTITY globaldefinitions SYSTEM "globaldef.xml">
   <!ENTITY globaldefinitions_bc SYSTEM "globaldef_bc.xml">
   <!ENTITY installationtypes SYSTEM "insttypes.xml">
]>
<workspace>

  &globaldefinitions;
  &globaldefinitions_bc;
  &installationtypes;

  ....

====================================

Then you receive error something like this one:

====================================

C:\systinet\divnż_link\etc\bin>xslt tools.xsl tools.xml bla
JAVA_HOME=D:\soft\dev\java
Buildfile: D:\bin\xslt.xml

xsl:
     [xslt] Processing C:\systinet\divnÝ_link\etc\bin\tools.xml to 
C:\systinet\divnÝ_link\etc\bin\bl
a
     [xslt] Loading stylesheet C:\systinet\divnÝ_link\etc\bin\tools.xsl
     [xslt] : Fatal Error! java.net.MalformedURLException: no protocol: 
globaldef.xml Cause: java.ne
t.MalformedURLException: no protocol: globaldef.xml
     [xslt] Failed to process C:\systinet\divnÝ_link\etc\bin\tools.xml

====================================

If I use fixed Xalan directly, then everything seems to be OK. For example I 
tried call like this one:

java -verbose -Xbootclasspath/p:xalan.jar org.apache.xalan.xslt.Process -XSL 
tools.xsl -IN tools.xml -OUT pokus

Previous call edns correctly.


It seems, tha problem is somewhere in ANT's implementation of EntityResolver. 
Please, fix it. Thanks. Verbose output will follow as bug attachment.

-- 
Configure bugmail: http://issues.apache.org/bugzilla/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug, or are watching the assignee.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@ant.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@ant.apache.org


Mime
View raw message