ant-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 33618] - telnet fails with java.lang.NullPointerException
Date Mon, 21 Feb 2005 08:15:30 GMT
DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG·
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=33618>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND·
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=33618





------- Additional Comments From claudiu.cucos@gmail.com  2005-02-21 09:15 -------
Yes. It's possible you have right. It's quite possible to be a problem of 
common-net. I have used 1.30 version. This is the output with -debug. 

C:\Idea\Practice\src\ant\bug-telnet>ant -debug demo_http -
Dhost_address="192.168.100.119"
Apache Ant version 1.6.2 compiled on July 16 2004
Buildfile: build.xml
Adding reference: ant.PropertyHelper
Detected Java version: 1.4 in: C:\j2sdk1.4.2_04\jre
Detected OS: Windows XP
Adding reference: ant.ComponentHelper
Setting ro project property: ant.version -> Apache Ant version 1.6.2 compiled 
on July 16 2004
Setting ro project property: host_address -> 192.168.100.119
Setting ro project property: ant.file -> C:\Idea\Practice\src\ant\bug-
telnet\build.xml
Adding reference: ant.projectHelper
Adding reference: ant.parsing.context
Adding reference: ant.targets
parsing buildfile C:\Idea\Practice\src\ant\bug-telnet\build.xml with URI = 
file:///C:/Idea/Practice/src/ant/bug-telnet/b
uild.xml
Setting ro project property: ant.project.name -> broadcast
Adding reference: broadcast
Setting ro project property: ant.file.broadcast -> 
C:\Idea\Practice\src\ant\bug-telnet\build.xml
Project base dir set to: C:\Idea\Practice\src\ant\bug-telnet
 +Target:
 +Target: demo_http
 +Target: demo_telnet
 [property] Loading C:\Idea\Practice\src\ant\bug-telnet\broadcast.properties
Setting project property: telnet_host_password -> platon
Setting project property: telnet_prompt -> C:\Documents and Settings\nicub>
Setting project property: telnet_host_user -> galati\nicub
Build sequence for target `demo_http' is [demo_http]
Complete build sequence is [demo_http, demo_telnet, ]

demo_http:

BUILD FAILED
C:\Idea\Practice\src\ant\bug-telnet\build.xml:8: java.lang.NullPointerException
        at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:373)
        at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:341)
        at org.apache.tools.ant.Target.performTasks(Target.java:369)
        at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget(Project.java:1214)
        at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets(Project.java:1062)
        at org.apache.tools.ant.Main.runBuild(Main.java:673)
        at org.apache.tools.ant.Main.startAnt(Main.java:188)
        at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.run(Launcher.java:196)
        at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.main(Launcher.java:55)
Caused by: java.lang.NullPointerException
        at org.apache.commons.net.telnet.TelnetClient.disconnect
(TelnetClient.java:125)
        at org.apache.tools.ant.taskdefs.optional.net.TelnetTask.execute
(TelnetTask.java:119)
        at org.apache.tools.ant.UnknownElement.execute(UnknownElement.java:275)
        at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:364)
        ... 8 more
--- Nested Exception ---
java.lang.NullPointerException
        at org.apache.commons.net.telnet.TelnetClient.disconnect
(TelnetClient.java:125)
        at org.apache.tools.ant.taskdefs.optional.net.TelnetTask.execute
(TelnetTask.java:119)
        at org.apache.tools.ant.UnknownElement.execute(UnknownElement.java:275)
        at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:364)
        at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:341)
        at org.apache.tools.ant.Target.performTasks(Target.java:369)
        at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget(Project.java:1214)
        at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets(Project.java:1062)
        at org.apache.tools.ant.Main.runBuild(Main.java:673)
        at org.apache.tools.ant.Main.startAnt(Main.java:188)
        at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.run(Launcher.java:196)
        at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.main(Launcher.java:55)

Total time: 1 second

(In reply to comment #1)
> For some reason you don't seem to set host_address on your second invocation.
> Also, it is quite possible that this is a big in common-net.  Which version 
are
> you using?
> Can you give us a --debug output for the task?



-- 
Configure bugmail: http://issues.apache.org/bugzilla/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug, or are watching the assignee.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@ant.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@ant.apache.org


Mime
View raw message