ant-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Steve Loughran" <stev...@iseran.com>
Subject ant not building properly with jikes 1.15
Date Fri, 09 Nov 2001 22:48:11 GMT

I just rebuilt ant (clean, scrubbed everything,), and  now it aint working,
even on build.xml.. looks like I am encountering some parser problem, even
on the ant build file itself


 [property] Loading C:\Documents and Settings\slo\.ant.properties
 [property] Unable to find property file: C:\Documents and
Settings\slo\.ant.pro
perties

BUILD FAILED

java.lang.VerifyError: (class:
org/apache/tools/ant/ProjectHelper$DataTypeHandle
r, method: <init> signature:
(Lorg/apache/tools/ant/ProjectHelper;Lorg/xml/sax/D
ocumentHandler;)V) Expecting to find object/array on stack
        at
org.apache.tools.ant.ProjectHelper$ProjectHandler.handleDataType(Proj
ectHelper.java)
        at
org.apache.tools.ant.ProjectHelper$ProjectHandler.startElement(Projec
tHelper.java)
        at
org.xml.sax.helpers.XMLReaderAdapter.startElement(XMLReaderAdapter.ja
va:333)
        at org.apache.crimson.parser.Parser2.maybeElement(Parser2.java:1490)
        at org.apache.crimson.parser.Parser2.content(Parser2.java:1779)
        at org.apache.crimson.parser.Parser2.maybeElement(Parser2.java:1507)
        at org.apache.crimson.parser.Parser2.parseInternal(Parser2.java:500)
        at org.apache.crimson.parser.Parser2.parse(Parser2.java:305)
        at
org.apache.crimson.parser.XMLReaderImpl.parse(XMLReaderImpl.java:442)

        at
org.xml.sax.helpers.XMLReaderAdapter.parse(XMLReaderAdapter.java:223)

        at javax.xml.parsers.SAXParser.parse(SAXParser.java:362)
        at org.apache.tools.ant.ProjectHelper.parse(ProjectHelper.java)
        at
org.apache.tools.ant.ProjectHelper.configureProject(ProjectHelper.jav
a)
        at org.apache.tools.ant.Main.runBuild(Main.java)
        at org.apache.tools.ant.Main.start(Main.java)
        at org.apache.tools.ant.Main.main(Main.java)

Total time: 0 seconds

Anyhow, after much grief, I eventually worked out that the problem lies in
jikes: unset ANT_OPTS=-Dbuild.compiler=jikes and I can rebuild and run
properly.

This is, well, irritating. I've wasted time on this today, but now I will
know not to build Ant with Jikes. I would d/l a later version except I am
using the latest 1.15 version.

1. has anyone else noticed this problem, which seems to be in the jikes code
generation?
2. Can anyone else replicate the problem, now that I mention it?

If either of those two conditions are met I will file a bug with the jikes
team; get them fetching and building ant as one of their QA targets.





--
To unsubscribe, e-mail:   <mailto:ant-dev-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands, e-mail: <mailto:ant-dev-help@jakarta.apache.org>


Mime
View raw message