ambari-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "John Speidel" <jspei...@hortonworks.com>
Subject Re: Review Request 40982: Atlas service fails to start when using HBASE as backing store
Date Fri, 04 Dec 2015 21:57:14 GMT

-----------------------------------------------------------
This is an automatically generated e-mail. To reply, visit:
https://reviews.apache.org/r/40982/
-----------------------------------------------------------

(Updated Dec. 4, 2015, 9:57 p.m.)


Review request for Ambari, Mahadev Konar, Nate Cole, and Tom Beerbower.


Changes
-------

added unit test summaries


Bugs: AMBARI-14219
    https://issues.apache.org/jira/browse/AMBARI-14219


Repository: ambari


Description
-------

When configuring atlas to use HBASE as the backing store, the Atlas service fails to start.
Exception: ('Could not find hbase-site.xml in %s. Please set env var HBASE_CONF_DIR to the
hbase client conf dir', '/usr/local/Cellar/2.3-maint/atlas/hbase/conf')
Traceback (most recent call last):
  File "./bin/atlas_start.py", line 88, in <module>
    returncode = main()
  File "./bin/atlas_start.py", line 70, in main
    raise Exception("Could not find hbase-site.xml in %s. Please set env var HBASE_CONF_DIR
to the hbase client conf dir", hbase_conf_dir)
Exception: ('Could not find hbase-site.xml in %s. Please set env var HBASE_CONF_DIR to the
hbase client conf dir', '/usr/local/Cellar/2.3-maint/atlas/hbase/conf')
This is because the env var 'HBASE_CONF_DIR' isn't being set.

The fix includes exporting the missing env var in atlas-env.xml.  For now the value is hard
coded as all installs use the same hbase install location.  In the future this should be configurable.


Diffs
-----

  ambari-server/src/main/resources/common-services/ATLAS/0.1.0.2.3/configuration/atlas-env.xml
c365dd5 

Diff: https://reviews.apache.org/r/40982/diff/


Testing (updated)
-------

Functional Testing:
 - Deployed cluster with HBASE configured as the backing store for Atlas
Unit Tests:
 - Full test suite in progress.  Will update with test summaries when completed.
 
Results :
Tests run: 3543, Failures: 0, Errors: 0, Skipped: 28
...
OK
----------------------------------------------------------------------
Total run:811
Total errors:0
Total failures:0


Thanks,

John Speidel


Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message