ambari-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Hudson (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (AMBARI-9832) JournalNode kerberos configs are missing when trying to enable HA
Date Fri, 27 Feb 2015 17:39:05 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/AMBARI-9832?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=14340436#comment-14340436
] 

Hudson commented on AMBARI-9832:
--------------------------------

FAILURE: Integrated in Ambari-trunk-Commit #1891 (See [https://builds.apache.org/job/Ambari-trunk-Commit/1891/])
AMBARI-9832 JournalNode kerberos configs are missing when trying to enable HA. (ababiichuk)
(ababiichuk: http://git-wip-us.apache.org/repos/asf?p=ambari.git&a=commit&h=74b4287f9d765fb3e6ec6d4064edf7693edb2a42)
* ambari-web/app/controllers/main/admin/highAvailability/nameNode/step5_controller.js
* ambari-web/app/controllers/main/admin/highAvailability/nameNode/step3_controller.js
* ambari-web/test/controllers/main/admin/highAvailability/nameNode/step3_controller_test.js


> JournalNode kerberos configs are missing when trying to enable HA
> -----------------------------------------------------------------
>
>                 Key: AMBARI-9832
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/AMBARI-9832
>             Project: Ambari
>          Issue Type: Bug
>          Components: ambari-web
>    Affects Versions: 2.0.0
>            Reporter: Andrii Babiichuk
>            Assignee: Andrii Babiichuk
>            Priority: Critical
>             Fix For: 2.0.0
>
>         Attachments: AMBARI-9832.patch, AMBARI-9832_branch_2.0.0.patch
>
>
> 1. build a two node cluster, with 1 ZK (everything on c6401). c6402 should only have
DN, NM and clients
> 2. Then add a host c6403 with just DN, NM and clients
> 3. Then add two ZKs (to c6402 and c6403)
> 4. Then enable kerb.
> 5. Then try to enable namenode HA.
> Result:
> JournalNodes start fails.
> During enabling HA journalnode "kerberos configs" were added to hdfs-site.xml:
> {noformat}
> [root@c6401 data]# grep -ri "dfs.journalnode.kerberos.internal.spnego.principal" *
> command-175.json:            "dfs.journalnode.kerberos.internal.spnego.principal": "HTTP/_HOST@EXAMPLE.COM",

> command-179.json:            "dfs.journalnode.kerberos.internal.spnego.principal": "HTTP/_HOST@EXAMPLE.COM",

> command-184.json:            "dfs.journalnode.kerberos.internal.spnego.principal": "HTTP/_HOST@EXAMPLE.COM",
> {noformat}
> But when JNs were stating those configurations have not been in hdfs-site.xml and command.json.
> {noformat}
> [root@c6401 data]# grep -ri "dfs.journalnode.kerberos.internal.spnego.principal" command-188.json

> [root@c6401 data]# 
> {noformat}
> {code}
> Exception in thread "main" java.io.IOException: Running in secure mode, but config doesn't
have a keytab
>         at org.apache.hadoop.security.SecurityUtil.login(SecurityUtil.java:236)
>         at org.apache.hadoop.hdfs.qjournal.server.JournalNode.start(JournalNode.java:144)
> {code}
> *I could not reproduce it at the second attempt*



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.4#6332)

Mime
View raw message