ambari-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Hadoop QA (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (AMBARI-9832) JournalNode kerberos configs are missing when trying to enable HA
Date Fri, 27 Feb 2015 16:20:05 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/AMBARI-9832?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=14340336#comment-14340336
] 

Hadoop QA commented on AMBARI-9832:
-----------------------------------

{color:green}+1 overall{color}.  Here are the results of testing the latest attachment 
  http://issues.apache.org/jira/secure/attachment/12701379/AMBARI-9832_branch_2.0.0.patch
  against trunk revision .

    {color:green}+1 @author{color}.  The patch does not contain any @author tags.

    {color:green}+1 tests included{color}.  The patch appears to include 1 new or modified
test files.

    {color:green}+1 javac{color}.  The applied patch does not increase the total number of
javac compiler warnings.

    {color:green}+1 release audit{color}.  The applied patch does not increase the total number
of release audit warnings.

    {color:green}+1 core tests{color}.  The patch passed unit tests in .

Test results: https://builds.apache.org/job/Ambari-trunk-test-patch/1841//testReport/
Console output: https://builds.apache.org/job/Ambari-trunk-test-patch/1841//console

This message is automatically generated.

> JournalNode kerberos configs are missing when trying to enable HA
> -----------------------------------------------------------------
>
>                 Key: AMBARI-9832
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/AMBARI-9832
>             Project: Ambari
>          Issue Type: Bug
>          Components: ambari-web
>    Affects Versions: 2.0.0
>            Reporter: Andrii Babiichuk
>            Assignee: Andrii Babiichuk
>            Priority: Critical
>             Fix For: 2.0.0
>
>         Attachments: AMBARI-9832.patch, AMBARI-9832_branch_2.0.0.patch
>
>
> 1. build a two node cluster, with 1 ZK (everything on c6401). c6402 should only have
DN, NM and clients
> 2. Then add a host c6403 with just DN, NM and clients
> 3. Then add two ZKs (to c6402 and c6403)
> 4. Then enable kerb.
> 5. Then try to enable namenode HA.
> Result:
> JournalNodes start fails.
> During enabling HA journalnode "kerberos configs" were added to hdfs-site.xml:
> {noformat}
> [root@c6401 data]# grep -ri "dfs.journalnode.kerberos.internal.spnego.principal" *
> command-175.json:            "dfs.journalnode.kerberos.internal.spnego.principal": "HTTP/_HOST@EXAMPLE.COM",

> command-179.json:            "dfs.journalnode.kerberos.internal.spnego.principal": "HTTP/_HOST@EXAMPLE.COM",

> command-184.json:            "dfs.journalnode.kerberos.internal.spnego.principal": "HTTP/_HOST@EXAMPLE.COM",
> {noformat}
> But when JNs were stating those configurations have not been in hdfs-site.xml and command.json.
> {noformat}
> [root@c6401 data]# grep -ri "dfs.journalnode.kerberos.internal.spnego.principal" command-188.json

> [root@c6401 data]# 
> {noformat}
> {code}
> Exception in thread "main" java.io.IOException: Running in secure mode, but config doesn't
have a keytab
>         at org.apache.hadoop.security.SecurityUtil.login(SecurityUtil.java:236)
>         at org.apache.hadoop.hdfs.qjournal.server.JournalNode.start(JournalNode.java:144)
> {code}
> *I could not reproduce it at the second attempt*



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.4#6332)

Mime
View raw message