ambari-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Oleg Nechiporenko (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Created] (AMBARI-3954) hbase.zookeeper.quorum changing inconsistently on hosts after adding ZookeeperServer
Date Tue, 03 Dec 2013 13:56:36 GMT
Oleg Nechiporenko created AMBARI-3954:
-----------------------------------------

             Summary: hbase.zookeeper.quorum changing inconsistently on hosts after adding
ZookeeperServer
                 Key: AMBARI-3954
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/AMBARI-3954
             Project: Ambari
          Issue Type: Bug
          Components: client
    Affects Versions: 1.4.2
            Reporter: Oleg Nechiporenko
            Assignee: Oleg Nechiporenko
             Fix For: 1.4.2


*Issue 1:*
Steps followed: 
*1*. Install a 3-node cluster with Hbase and Zookeeper and 3 zookeeper servers. 
*2*. After installation on each host the property 
*hbase.zookeeper.quorum* in */etc/hbase/conf/hbase-site.xml* has:
{noformat}
<name>hbase.zookeeper.quorum</name>
    <value>c6401.ambari.apache.org,c6402.ambari.apache.org,c6403.ambari.apache.org</value>
{noformat}
*3*. After adding a host with Hbase Region Server, and after that a ZookeeperServer to it,
the property on the added c6404.ambari.apache.org host has the same value, as in *2*. 
*4*. After restarting HBase master on c6401 (which is proposed by UI), the 
property value on c6401 becomes: 
{noformat}
    <name>hbase.zookeeper.quorum</name>
    <value>c6401.ambari.apache.org</value>
{noformat}. On other hosts it remains unchanged. 
*5.* After restarting HbaseRegionServers on the rest of the hosts (not proposed by ui), the
property changes too, to the same value, as in *4*. 

__________________________________________________________
*Issue 2:*
Property *templeton.zookeeper.hosts* in */etc/hcatalog/conf/webhcat-site.xml*
Prior to adding a zookeeperServer on host c6404, config on WebHCat server lookes like:
{noformat}
[root@c6402 vagrant]# cat /etc/hcatalog/conf/webhcat-site.xml |grep  templeton.zookeeper.hosts
-C 2
  <configuration>
    <property>
    <name>templeton.zookeeper.hosts</name>
    <value>c6401.ambari.apache.org:2181,c6402.ambari.apache.org:2181,c6403.ambari.apache.org:2181</value>
  </property>
{noformat}
After adding a ZookeeperServer on c6404 and restarting WebHCatServer on c6402: 
{noformat}
[root@c6402 vagrant]# cat /etc/hcatalog/conf/webhcat-site.xml |grep  templeton.zookeeper.hosts
-C 2
  </property>
    <property>
    <name>templeton.zookeeper.hosts</name>
    <value>c6401.ambari.apache.org</value>
  </property>
{noformat}
*Issue 3*. 
On a 3-node cluster with HA-enbaled,  property *ha.zookeeper.quorum* in */etc/hadoop/conf/core-site.xml*,
has the same value on all hosts: 
{noformat}
    <name>ha.zookeeper.quorum</name>    <value>c6401.ambari.apache.org:2181,c6402.ambari.apache.org:2181,c6403.ambari.apache.org:2181</value>
{noformat}
It doesn't change on either of the hosts after adding c6404 to the cluster, installing ZookeeperServer
on it and restarting HDFS. 



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.1#6144)

Mime
View raw message