ambari-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From jinwei zhu <zhujinwe...@gmail.com>
Subject Re: about AMBARI-666 ambari-web not login
Date Mon, 14 Jan 2013 03:41:55 GMT
Hi,Yusaku, I see you have committed many codes into git trunk repository (
git://git.apache.org/ambari.git) recently ,  could I use trunk code to run
ambari?  will it work?
By the way, this week , you will release 1.2 ,right? if yes, which day will
it release?

Thx.

2013/1/11 Yusaku Sako <yusaku@hortonworks.com>

> Hi Jinwei,
>
> The way you are making a POST call to create a cluster looks correct.
> A successful POST results in HTTP Status Code 201 ("Created").
> Note that this only creates a Cluster resource, but there are many other
> calls you would need to make in order to install a cluster (for example,
> registering hosts to the cluster, creating services and its components,
> assigning these components to specified hosts, creating and applying
> configurations to the services, initiating installation of the services,
> starting the services, etc).
>
> We are only days away from having a release candidate of Ambari 1.2.0
> ready.
> I recommend you wait for the release candidate so that you will be able to
> try installing a cluster via Ambari Web and observe all the API calls it
> makes.
>
> Thanks!
> Yusaku
>
>
> On Thu, Jan 10, 2013 at 7:07 AM, jinwei zhu <zhujinwei09@gmail.com> wrote:
>
> > HI, Yusaku,  since ambari web ui has not worked well, I am trying to use
> > "httpclient" to send request by rest service , and the request is to
> create
> > a cluster.
> > Here is the java code :
> >         String restURL="http://myhostname:8080/api/clusters/mycluster"
> >          HttpClient client=new HttpClient();
> >         PostMethod postMethod = new PostMethod(restURL);
> >         String body="{\"hostname\":\"myhostname\"}";
> >         postMethod.setRequestBody(body);
> >         int statusCode = client.executeMethod(postMethod);
> >         System.out.println(postMethod.getResponseBodyAsString());
> >
> > after running this code, I try getMethod using that restURL, the rest
> > server could return the cluster infomation, but only a litter infomation.
> > so ,  I doubt if the http body content is enough and if I missed some
> steps
> > before calling that restURL .   Please correct me , thanks.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > 2013/1/7 Yusaku Sako <yusaku@hortonworks.com>
> >
> >> Hi Peicheng,
> >>
> >> The documentation that you referred is outdated and you will not be
> >> able to install a cluster if you simply follow it.  Sorry about
> >> that...
> >> AMBARI-666 was a development branch for the new, unreleased 1.2.0
> >> version of Ambari.  The code from this branch was merged to trunk
> >> about a month ago.
> >> We will be releasing 1.2.0 shortly (in a week or so) along with
> >> updated documentation.
> >> Please try again when 1.2.0 is released.
> >>
> >> Thanks for your patience!
> >>
> >> Yusaku
> >>
> >> On Sat, Jan 5, 2013 at 6:32 AM, peicheng Liao <peicheng5@gmail.com>
> >> wrote:
> >> > Hi all:
> >> >
> >> > I try to install Ambari-666 using the docs.
> >> >
> >> > Ambari-666 Development - Apache Ambari (Incubating) - Apache Software
> >> Foundation
> >> >
> >>
> https://cwiki.apache.org/confluence/display/AMBARI/Ambari-666+Development
> >> >
> >> > I start my ambari-server , and I  can it use
> >> >
> >> > http://am1:8080/api/check
> >> > staus return "RUNNING"
> >> >
> >> > Next I start ambari-web ,
> >> >
> >> > #cd ambari-web
> >> > # brunch w
> >> > but not thing happend
> >> > so I turn on the config.coffee
> >> >
> >> > server:
> >> >     port: 3333
> >> >     base: '/'
> >> >     run: no
> >> >
> >> > to
> >> >   server:
> >> >     port: 3333
> >> >     base: '/'
> >> >     run: yes
> >> >
> >> > 05 Jan 09:02:16 - info: application started on http://localhost:3333/
> >> >
> >> > =====
> >> > so I try to login the web ( user "admin" password "admin" ),
> >> > I found it sent request to http://am1:3333/api/v1/users/admin
> >> > (am1 is my server hostname,i can connect am1)
> >> > When I try to open the url  to check , It return
> >> > "Cannot GET /api/v1/users/admin "
> >> >
> >> > What kind mistake with me ?
> >> > Thank for your help ~
> >>
> >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message