airflow-commits mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Michal TOMA (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Created] (AIRFLOW-194) Task kangs in up_for_retry state for very long
Date Mon, 30 May 2016 13:46:12 GMT
Michal TOMA created AIRFLOW-194:
-----------------------------------

             Summary: Task kangs in up_for_retry state for very long
                 Key: AIRFLOW-194
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/AIRFLOW-194
             Project: Apache Airflow
          Issue Type: Bug
          Components: scheduler
    Affects Versions: Airflow 1.7.0
         Environment: Airflow 1.7.0 on RHEL 7 and OpenSuse 13.2
            Reporter: Michal TOMA


I can observe this problem on 2 separate Airflow installations.
The symptoms are:
- One (and only one) task stays in up_for_retry state even when the last of the retries finished
with an OK stays.
- It is yellow in the tree view.
- The execution somehow resumes several hours later automatically
- It seems (not a certitude) related to a mode when the task execution is "lagging" behind
normal execution.

Here is an example of a task that should run every hour "0 * * * *":

Current date : 2016-05-30T15:31:00+0200

----- Run 1 ------
Run ID: 2016-05-05T21:00:00
Task start: 2015-05-30T07:38:XX.XXX
Task end: 2015-05-30T08:23:XX.XXX
Marked as success

----- Run 2 ------
Run ID: 2016-05-05T22:00:00
Task start: 2015-05-30T11:10:XX.XXX
Task end: 2015-05-30T11:56:XX.XXX
Marked as success

----- Run 3 ------
Run ID: 2016-05-05T23:00:00
Task start: 2015-05-30T11:56:XX.XXX
Task end: 2015-05-30T12:41:XX.XXX
Marked as success

----- Run 4 ------
Run ID: 2016-05-06T00:00:00
Task start: 2015-05-30T15:12:XX.XXX
Task end: (Still running now)
Marked as success

There are nearly 2 hours between Run-1 and Run-2, and nearly 2 hours as well between Run-3
and Run-4.

Only Run-3 starts immediately after the end of Run-2 what is the expected behavior as the
Runs are very late on schedule (Run ID is 2016-05-06 while we are on 2016-05-30)

This is a high priority issue for our setup. I could try to dig more in depth into this problem
but I have no idea where to look to debug this issue.

Any pointers would be more than welcome.





--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.4#6332)

Mime
View raw message