activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Justin Bertram <jbert...@redhat.com>
Subject Re: Artemis 2.2.0, createTopic create an anycast when there is no consumer created
Date Fri, 04 Aug 2017 15:41:47 GMT
I think this may be a bug.  If you send a message to a JMS topic then I
believe the auto-created address should support multicast.


Justin

On Fri, Aug 4, 2017 at 10:25 AM, vchen1 <yuhua_98@yahoo.com> wrote:

> I just downloaded the latest Artemis 2.2.0 and trying to test it with
> sending
> message through a Topic. Here is my config in broker.xml (Basically, it is
> default from the box):
>
> <security-settings>
>          <security-setting match="#">
>             <permission type="createNonDurableQueue" roles="amq"/>
>             <permission type="deleteNonDurableQueue" roles="amq"/>
>             <permission type="createDurableQueue" roles="amq"/>
>             <permission type="deleteDurableQueue" roles="amq"/>
>             <permission type="createAddress" roles="amq"/>
>             <permission type="deleteAddress" roles="amq"/>
>             <permission type="consume" roles="amq"/>
>             <permission type="browse" roles="amq"/>
>             <permission type="send" roles="amq"/>
>
>             <permission type="manage" roles="amq"/>
>          </security-setting>
>       </security-settings>
>
> Here is my sender side code:
> String connectionUrl = "amqp://localhost:5672";
> ConnectionFactory connectionFactory = new
> JmsConnectionFactory(connectionUrl);
> connection = connectionFactory.createConnection();
>
> session = connection.createSession(false, Session.AUTO_ACKNOWLEDGE);
> Topic topicQueue = session.createTopic("SpyTopic9");
> MessageProducer topicSender = session.createProducer(topicQueue);
>
>
> and receiver side:
> Topic topicQueue = session.createTopic("SpyTopic9");
> MessageConsumer topicConsumer = session.createConsumer(topicQueue);
>
> my sender and receiver code is a 2 separate program which located on 2
> different machine. I noticed that if I start sender side program first
> without receiver side code running, the artemis created a anycast instead
> of
> multicast. And at this time, if I start the receiver side, it shows me the
> following message :
>
>  Exception:Address SpyTopic9 is not configured for topic support [condition
> = amqp:illegal-state]
>
> And if I started receiver first and then start sender, then everything
> looks
> fine. The topic is created with multicast. I would like to know if there is
> any configuration I should do or this is intended to be? Or I have to
> pre-config the topic in broker.xml?
>
>
> Thanks,
>
>
>
>
>
> --
> View this message in context: http://activemq.2283324.n4.
> nabble.com/Artemis-2-2-0-createTopic-create-an-anycast-
> when-there-is-no-consumer-created-tp4729269.html
> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message