activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Tim Bain <tb...@alumni.duke.edu>
Subject Re: Active MQ - Master/Slave Config Not working
Date Sat, 15 Jul 2017 04:15:31 GMT
Is the shared drive using a filesystem where distributed exclusive locks
work correctly and reliably? NFSv4 is safe, NFSv3 isn't, and some others
work while others don't.
http://activemq.apache.org/shared-file-system-master-slave.html has some
details, though it's hardly an exhaustive list of all the shared filesystem
that exist.

If your exclusive locks are working, the slave broker will fail to start
(well, it'll start, but you'll see logs saying it's waiting to acquire the
lock, and it won't accept any connections). If both brokers come up and
accept connections at the same time, you don't have a master/slave pair,
and you need to figure out why not before you can go any further with
master/slave.

Tim

On Fri, Jul 14, 2017 at 7:10 PM, akpuvvada <akp4tibco@gmail.com> wrote:

> Hi Tim,
>
> The paths configured for Kaha DB and data in broker attributes are same for
> both instances - pointing to the same folder on the shared drive.
> Anything else needs to be changed/added?
>
> Thanks
> Anil
>
>
>
> --
> View this message in context: http://activemq.2283324.n4.
> nabble.com/Active-MQ-Master-Slave-Config-Not-working-
> tp4728550p4728567.html
> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message