activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Clebert Suconic <clebert.suco...@gmail.com>
Subject Re: Artemis cannot find LIBAIO, although it is installed
Date Tue, 02 Feb 2016 22:31:26 GMT
As u are using embedded.  The .so must be on your library path. 

Look at the Artemis script for how we do it. 

> On Feb 2, 2016, at 4:23 PM, Justin Bertram <jbertram@apache.com> wrote:
> 
> Are you setting the library path as discussed on the documentation [1]?
> 
> 
> Justin
> 
> [1] http://activemq.apache.org/artemis/docs/1.2.0/libaio.html
> 
> ----- Original Message -----
> From: "ipolevoy" <igor@expresspigeon.com>
> To: users@activemq.apache.org
> Sent: Tuesday, February 2, 2016 2:44:29 PM
> Subject: Artemis cannot find LIBAIO, although it is installed
> 
> My environment: 
> 
> Linux version 3.13.0-74-generic (buildd@lcy01-07) (gcc version 4.8.2 (Ubuntu
> 4.8.2-19ubuntu1) ) #118-Ubuntu SMP Thu Dec 17 22:52:10 UTC 2015
> 
> No LSB modules are available.
> Distributor ID:    Ubuntu
> Description:    Ubuntu 14.04.3 LTS
> Release:    14.04
> Codename:    trusty
> 
> I have the libaio1 package installed: 
> 
>    $ sudo apt-get install libaio1
>    Reading package lists... Done
>    Building dependency tree       
>    Reading state information... Done
>    libaio1 is already the newest version.
>    The following packages were automatically installed and are no longer
> required:
>      account-plugin-windows-live kde-config-pimactivity libbabl-0.0-0
> libgcr-3-1
>      libgegl-0.0-0 libkactivities-models1 libmng1 libmpdec2
> libnepomukcleaner4
>      libpimactivity4 libupstart1 linux-image-3.13.0-61-generic
>      linux-image-extra-3.13.0-61-generic nepomuk-core-runtime
> python-pexpect
>      shared-desktop-ontologies xviewg
>    Use 'apt-get autoremove' to remove them.
>    0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 82 not upgraded.
> 
> 
> I configured to use ASYNCIO, eEmbedded server configured:
> 
>    config.setJournalType(JournalType.ASYNCIO );
> 
> When I start the process, I see this in the log: 
> 
>    2016-02-02 15:02:54,360 INFO [main]: server - AMQ221045: libaio is not
> available, switching the configuration into NIO
>    2016-02-02 15:02:54,386 INFO [main]: server - AMQ221013: Using NIO
> Journal
> 
> Any help is appreciated. 
> 
> tx
> 
> 
> 
> 
> --
> View this message in context: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Artemis-cannot-find-LIBAIO-although-it-is-installed-tp4706815.html
> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.

Mime
View raw message