activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Clebert Suconic <clebert.suco...@gmail.com>
Subject Re: Artemis - Openwire connection fails after 60 seconds
Date Sun, 23 Aug 2015 23:35:46 GMT
Did you make any changes on TTL / keep alive times?

On Sun, Aug 23, 2015 at 6:33 PM, Clebert Suconic <clebert.suconic@gmail.com>
wrote:

> Are you sure you created the server correctly? I couldn't replicate the
> issue with master... So, I will need your help to replicate the issue...
>
> I am about to propose a release, so I want to verify if there is any
> issues ASAP... maybe a replicator?
>
> Maybe you could spend some time on IRC this monday? or if you send me a
> test replicator with instruction thorugh this thread.. even better.
>
> But please, make sure you are using the correct master. I want to see what
> are you settings.. etc...
>
>
> Thanks,
>
>
> Clebert
>
> On Fri, Aug 21, 2015 at 8:56 PM, Clebert <clebert.suconic@gmail.com>
> wrote:
>
>> I saw this bug right before my  week vacations (along with a performance
>> improvement I made)
>>
>> I raised a Jira and justin Bertram made a fix. But there is something
>> that still needs a fix apparently.
>>
>> I saw this using the chat example under examples/openwire. (I do hope
>> it's the same issue you are seeing). If you have some time to use that
>> example I would appreciate.  At least I would know it's the same issue you
>> are seeing.
>>
>>
>> I am back working on Monday and I will work on it.
>>
>>
>> Thanks.
>>
>> -- Clebert Suconic typing on the iPhone.
>>
>> > On Aug 21, 2015, at 14:10, slew77 <stephen.lewis77@yahoo.co.uk> wrote:
>> >
>> > If you could, that would be absolutely fantastic!!
>> >
>> > Many thanks,
>> > Steve.
>> >
>> >
>> > Clebert Suconic wrote
>> >> I will fix this on Monday. Ok?
>> >>
>> >> -- Clebert Suconic typing on the iPhone.
>> >>
>> >>> On Aug 21, 2015, at 12:45, slew77 &lt;
>> >
>> >> stephen.lewis77@.co
>> >
>> >> &gt; wrote:
>> >>>
>> >>> Hi Clebert,
>> >>>
>> >>> Unfortunately I get similar results with the master branch:
>> >>>
>> >>> 17:20:02,800 WARN  [org.apache.activemq.artemis.core.server]
>> AMQ222067:
>> >>> Connection failure has been detected: AMQ119014: Did not receive data
>> >>> from
>> >>> /127.0.0.1:55098. It is likely the client has exited or crashed
>> without
>> >>> closing its connection, or the network between the server and client
>> has
>> >>> failed. You also might have configured connection-ttl and
>> >>> client-failure-check-period incorrectly. Please check user manual for
>> >>> more
>> >>> information. The connection will now be closed.
>> >>> [code=CONNECTION_TIMEDOUT]
>> >>> 17:20:02,800 WARN  [org.apache.activemq.artemis.core.server]
>> AMQ222061:
>> >>> Client connection failed, clearing up resources for session
>> >>> ID:Laptop95-57804-1440153508257-1505:1:-1
>> >>> 17:20:02,801 WARN  [org.apache.activemq.artemis.core.server]
>> AMQ222107:
>> >>> Cleared up resources for session
>> >>> ID:Laptop95-57804-1440153508257-1505:1:-1
>> >>> 17:20:02,804 WARN  [org.apache.activemq.artemis.core.server]
>> AMQ222061:
>> >>> Client connection failed, clearing up resources for session
>> >>> ID:Laptop95-57804-1440153508257-1505:1:1
>> >>> 17:20:02,805 WARN  [org.apache.activemq.artemis.core.server]
>> AMQ222107:
>> >>> Cleared up resources for session
>> ID:Laptop95-57804-1440153508257-1505:1:1
>> >>> 17:20:02,806 INFO  [org.apache.activemq.artemis.core.server]
>> AMQ221021:
>> >>> failed to remove connection
>> >>>
>> >>> The Jmeter tests runs for 60 seconds, sending/receiving messages
>> to/from
>> >>> the
>> >>> broker. At 60 seconds the logs above appear and the client loses its
>> >>> connection.
>> >>>
>> >>> The broker is just setup using "artemis create instance", with all the
>> >>> default values.
>> >>>
>> >>> Would love to get it working!
>> >>>
>> >>> Thanks,
>> >>> Steve.
>> >>>
>> >>>
>> >>> Clebert Suconic wrote
>> >>>> We have fixed this on master.
>> >>>>
>> >>>> 1.0.0 was the first release won openwire.  We are doing a lot of
>> work on
>> >>>> open wire for next ones.
>> >>>>
>> >>>>
>> >>>> Perhaps you could build master and try it out before we release
?
>> >>>>
>> >>>> -- Clebert Suconic typing on the iPhone.
>> >>>>
>> >>>>> On Aug 21, 2015, at 06:37, slew77 &lt;
>> >>>
>> >>>> stephen.lewis77@.co
>> >>>
>> >>>> &gt; wrote:
>> >>>>>
>> >>>>> Hi,
>> >>>>>
>> >>>>> I have setup a client (Jmeter) using an Openwire connection
to an
>> >>>>> Artemis
>> >>>>> broker.
>> >>>>>
>> >>>>> With one thread continually publishing and consuming messages,
>> >>>>> everything
>> >>>>> is
>> >>>>> fine for 60 seconds, then the broker issues the messages:
>> >>>>>
>> >>>>> 11:31:42,665 WARN  [org.apache.activemq.artemis.core.server]
>> AMQ222061:
>> >>>>> Client connection failed, clearing up resources for session
>> >>>>> ID:Laptop95-35846-1440152943137-3:2:-1
>> >>>>> 11:31:42,666 WARN  [org.apache.activemq.artemis.core.server]
>> AMQ222107:
>> >>>>> Cleared up resources for session
>> ID:Laptop95-35846-1440152943137-3:2:-1
>> >>>>> 11:31:42,684 WARN  [org.apache.activemq.artemis.core.server]
>> AMQ222061:
>> >>>>> Client connection failed, clearing up resources for session
>> >>>>> ID:Laptop95-35846-1440152943137-3:2:1
>> >>>>> 11:31:42,686 WARN  [org.apache.activemq.artemis.core.server]
>> AMQ222107:
>> >>>>> Cleared up resources for session
>> ID:Laptop95-35846-1440152943137-3:2:1
>> >>>>> 11:31:42,687 INFO  [org.apache.activemq.artemis.core.server]
>> AMQ221021:
>> >>>>> failed to remove connection
>> >>>>>
>> >>>>> And then the client can no longer send anything until it is
>> restarted.
>> >>>>>
>> >>>>> Because it is consuming what it sends, the queue is not blocking
>> due to
>> >>>>> being full.
>> >>>>>
>> >>>>> Two main questions are:
>> >>>>> 1. Should I be configuring the broker specially for openwire
clients
>> >>>>> 2. Is it too early to use Artemis for production? I really like
the
>> HA
>> >>>>> and
>> >>>>> scaling features, but maybe it's still too soon?
>> >>>>>
>> >>>>> Thanks for any help,
>> >>>>> Steve.
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>> --
>> >>>>> View this message in context:
>> >>>>>
>> http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Artemis-Openwire-connection-fails-after-60-seconds-tp4701266.html
>> >>>>> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>> --
>> >>> View this message in context:
>> >>>
>> http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Artemis-Openwire-connection-fails-after-60-seconds-tp4701266p4701288.html
>> >>> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> > --
>> > View this message in context:
>> http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Artemis-Openwire-connection-fails-after-60-seconds-tp4701266p4701290.html
>> > Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>>
>
>
>
> --
> Clebert Suconic
>



-- 
Clebert Suconic

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message