activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Cadmean <hzcadm...@hotmail.com>
Subject message stucks in 4 brokers network
Date Fri, 17 Jul 2015 07:54:18 GMT
I have built a broker network with 4 brokers and 5000 producer(sending 1
message/min) and 5 consumers(connecting to the same broker). A F5 load
balancer is used to provide load balance service. 

All the borker have the same network setting in activemq.xml:  

<networkConnector
uri="static:(tcp://host1,tcp://host2,tcp://host3,tcp://host4)"
duplex="false" networkTTL="2" dynamicOnly="true" />

and I also set the replayWhenNoConsumer="true" for all the queues in
destination policy.

The problem is:
1. if I remove the setting for networkTTL and dynamicOnly, when I restart
the consumers, some of the messages stucks in the brokers. All of them are
not from the local producer. Sometimes they will block the queue, sometimes
they just stay in the queue and cannot be consumed.

2. after changing the xml to  networkTTL=2 and dynamicOnly=true, some
messages even from local producers accumulates. 

I have checked the doc in the website: 
http://activemq.apache.org/networks-of-brokers.html
<http://activemq.apache.org/networks-of-brokers.html>  . But I can't get the
answer.
Is there anything wrong with the network setting? 

Enviroment: 
Suse Linux 11 sp2,JDK 1.7 
the jvm memory is set to 2G
ActiveMQ Version: 5.10.0





--
View this message in context: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/message-stucks-in-4-brokers-network-tp4699427.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.

Mime
View raw message