activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Justin Reock <Justin.Re...@roguewave.com>
Subject Re: Queue locks up , purging it allows it to work again.
Date Mon, 20 Apr 2015 00:42:02 GMT
Have you tried forcing prefetch to 1 as a destination policy?

-Justin


On Apr 19, 2015 8:15 PM, Kevin Burton <burton@spinn3r.com> wrote:
I’m totally stumped on this bug ….

Essentially, I have a queue that locks up and consumers in my main daemon
no longer consume messages from it.

It’s basically dead.  If I restart my daemon, no more messages are consumed.

I can browse the queue, consume them from my desktop, but I can’t consume
them from my main daemon.

I’ve done all the normal debugging. JMX shows there are plenty of messages
there.

Messages just aren’t being sent to the broker.

Here’s my major epiphany for the day, I can resolve this deadlock, but just
purging the queue.

No daemons needs to be restarted, etc. Just purging the queue is enough to
kick off message processing again.

Any idea what this could be? I’m willing to debug this, submit a patch,
etc. I’m just at a loss as to what could be happening.

I think it has something do to with the queue growing too large.  Shallow
queues work fine.  Deep queues lock up and stop processing work.

--

Founder/CEO Spinn3r.com
Location: *San Francisco, CA*
blog: http://burtonator.wordpress.com
… or check out my Google+ profile
<https://plus.google.com/102718274791889610666/posts>
<http://spinn3r.com>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message