activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Tim Dunphy <bluethu...@gmail.com>
Subject trouble starting activemq on centOS 7
Date Sat, 17 Jan 2015 04:08:11 GMT
Hi all,

 I've just installed activemq-5.9.1-2 on CentOS 7.

 When I attempt to start the service I get the following result:

[root@activemq:~] #service activemq start
Redirecting to /bin/systemctl start  activemq.service

It LOOKS like it has started. But when I check to see if it's running, I
see there are errors:

[root@activemq:~] #service activemq status
Redirecting to /bin/systemctl status  activemq.service
activemq.service - ActiveMQ
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/activemq.service; disabled)
  * Active: failed (Result: exit-code) since Fri 2015-01-16 22:57:10 EST;
28s ago*
*  Process: 24373 ExecStop=/usr/share/activemq/bin/activemq stop
(code=exited, status=1/FAILURE)*
  Process: 24343 ExecStart=/usr/share/activemq/bin/activemq start
(code=exited, status=0/SUCCESS)
 Main PID: 24360 (code=exited, status=0/SUCCESS)

Jan 16 22:57:07 activemq activemq[24343]: INFO: changing to user 'activemq'
to invoke java
Jan 16 22:57:07 activemq su[24350]: (to activemq) root on none
Jan 16 22:57:07 activemq activemq[24343]: INFO: pidfile created :
'/var/run/activemq/activemq.pid' (pid '24360')
Jan 16 22:57:07 activemq systemd[1]: Started ActiveMQ.
Jan 16 22:57:10 activemq activemq[24373]: INFO: Loading
'/etc/sysconfig/activemq'
Jan 16 22:57:10 activemq activemq[24373]: INFO: Using java 'java'
Jan 16 22:57:10 activemq activemq[24373]: ERROR: No or outdated process id
in '/var/run/activemq/activemq.pid'
Jan 16 22:57:10 activemq activemq[24373]: INFO: Removing
/var/run/activemq/activemq.pid
*Jan 16 22:57:10 activemq systemd[1]: activemq.service: control process
exited, code=exited status=1*
*Jan 16 22:57:10 activemq systemd[1]: Unit activemq.service entered failed
state.*

If I look at the logs I see the following error:

2015-01-16 22:57:09,682 [main           ] ERROR XBeanBrokerFactory
    - *Failed to load: class path resource [activemq.xml], reason: Line 69
in XML document from class path resource [activemq.xml] is invalid;* nested
exception is org.xml.sax.SAXParseException; lineNumber: 69; columnNumber:
69;* Element type "authorizationEntry" must be followed by either attribute
specifications, ">" or "/>".*


The problem, I think is with this section (as pointed out in that log
message):

<authorizationPlugin>
            <map>
                <authorizationMap>
                      <authorizationEntries>
                        *  <authorizationEntry queue="mcollective.
>"write="clients" read="clients" admin="clients"/>*
                          <authorizationEntry topic="mcollective.
>"write="clients" read="clients" admin="clients"/>
                          <authorizationEntry queue="mcollective.nodes"
read="servers" admin="servers"/>
                          <authorizationEntry queue="mcollective.reply.
>"write="servers" admin="servers"/>
                          <authorizationEntry topic="mcollective.*.agent"
read="servers" admin="servers"/>
                          <authorizationEntry
topic="mcollective.registration.agent" write="servers" read="servers"
admin="servers"/>
                          <authorizationEntry topic="ActiveMQ.Advisory. >"
read="everyone" write="everyone" admin="everyone"/>
                        </authorizationEntries>
                </authorizationMap>
           </map>
       </authorizationPlugin>

I show line 69 highlighted and in bold in the above entry.

Can anyone tell me where my mistake is? I'm enclosing the entire XML file
as an attachment. As reference, in case the greater context can yield any
clues.

Thanks!
Tim




-- 
GPG me!!

gpg --keyserver pool.sks-keyservers.net --recv-keys F186197B

Mime
View raw message