activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From artnaseef <...@artnaseef.com>
Subject Re: Topic messages enqueued X but dequeued is less than the X
Date Wed, 05 Feb 2014 14:39:30 GMT
Messages for topic subs should only be lost if either the consumer is not staying connected
100% of the time, or a network of brokers is used and a broker in the middle of the flow drops
out of the network. 

Could the consumer be dropping between messages?  If the failover transport is used, check
for log messages from it indicating lost connection too. 

Sent from my iPhone

> On Feb 4, 2014, at 11:31 PM, "devMQ [via ActiveMQ]" <ml-node+s2283324n4677451h29@n4.nabble.com>
wrote:
> 
> Having a simple topic created for 1 consumer subscription, sending X no. of messages
from producer but only (X-y) no. of messages are getting consumed in the onMessage(). The
admin console attached below: 
> 
> 
> Have tried to acknowledge using explicitly client ack also played around the setting
in the activemq.xml file too: some changes done 
> 
>  <pendingMessageLimitStrategy>
>                     <constantPendingMessageLimitStrategy limit="50"/>
>                   </pendingMessageLimitStrategy>
> 
> 
> <systemUsage>
>             <systemUsage>
>                 <memoryUsage>
>                     <memoryUsage limit="64 mb"/>
>                 </memoryUsage>
>                 <storeUsage>
>                     <storeUsage limit="100 gb"/>
>                 </storeUsage>
>                 <tempUsage>
>                     <tempUsage limit="10 gb"/>
>                 </tempUsage>
>             </systemUsage>
>         </systemUsage>
> 
>  <transportConnectors>
>             
>             
>             <transportConnector name="stomp" uri="tcp://localhost:61616?maximumConnections=1000&amp;wireformat.maxFrameSize=104857600"/>
>             <transportConnector name="amqp" uri="amqp://localhost:5672?maximumConnections=1000&amp;wireformat.maxFrameSize=104857600"/>
>         </transportConnectors>
> 
> Not sure where the message are getting lost! Some runs give the desired result - no.
of messages  enqueued = no. of messages dequeued. And have the processing done right in the
onMessage(). 
> 
> Any suggestions / thoughts here is appreciated. (Hope i have articulated well to understand
the issue i am facing).. 
> 
> 
> Thanks in Advance :) 
> Maurya 
> 
> 
> If you reply to this email, your message will be added to the discussion below:
> http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Topic-messages-enqueued-X-but-dequeued-is-less-than-the-X-tp4677451.html
> To start a new topic under ActiveMQ - User, email ml-node+s2283324n2341805h3@n4.nabble.com

> To unsubscribe from ActiveMQ - User, click here.
> NAML




--
View this message in context: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Topic-messages-enqueued-X-but-dequeued-is-less-than-the-X-tp4677451p4677466.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message