activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Timothy Bish <tabish...@gmail.com>
Subject Re: Abnormal (?) NIOTransport memory usage
Date Thu, 11 Apr 2013 20:28:00 GMT
On 04/11/2013 11:14 AM, matteor wrote:
> Dear all,
> I would like to ask you why I'm experiencing a quite strange situation with
> ActiveMQ 5.8.0.
>
> I have a 5.8.0 AMQ broker with the following transport connectors:
>
> 	
> As soon as I try connecting a CMS client to this broker (using SSL), I got
> an out of memory error. The generated hprof shows that the activemq broker
> instantiated 42 instances of org.apache.activemq.transport.nio.NIOTransport
> class, each swallowing 369.295.688 bytes.
> In total, the 42 instances of NIOTransport consume something like 2,9 GB.
Is the transport that you are connecting to a NIO connector or a NIO+SSL 
connector?
Have you tested the connectivity between CMS and the plain SSL transport 
connector first to ensure things work as expected?

> I would like to understand why this huge amount of memory happens and how I
> could limit the NIOTransport memory allocation (if this makes sense, of
> course).
>
> Thank you very much!
>
> matteo
>
>
>
>
> --
> View this message in context: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Abnormal-NIOTransport-memory-usage-tp4665860.html
> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>


-- 
Tim Bish
Sr Software Engineer | RedHat Inc.
tim.bish@redhat.com | www.fusesource.com | www.redhat.com
skype: tabish121 | twitter: @tabish121
blog: http://timbish.blogspot.com/


Mime
View raw message