activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From KaZso <zsomb...@gmail.com>
Subject Slow starting activemq connection
Date Wed, 09 Jan 2013 18:31:19 GMT
Hi,

I am facing a strange performance issue with an activemq broker (v. 5.4.0). 
The setup is very simple:
- 1 broker instance
- no persistence provider
- about 200 consumers and producers using non-persistent messages. The
message size can be anything up to 1-2MB but is usually smaller.
- dedicated task runner has been disabled
- producer flow control enabled

Most message producers open and close their connections for every message
sent but the number of messages can vary from 5-10 per day to 20-30 every
minute, meaning that we do have thousands of connections being opened and
closed every day. 

This is working well enough with delivery times of up to a few hundred
milliseconds, but every know and then there is a "hiccup". Starting the jms
connection slows down to tens of seconds for no apparent reason, then
immediately picks up again. Message delivery of already established
connections are not affected, and the slowdowns seem totally random. Number
of threads is mostly constant, and the memory levels seem fine as well, with
the total garbage collection time being lower than one single slowdown.

No exceptions or warnings can be found in the logs, and the slow connections
do eventually start. The message delivery on them is fast and not
problematic at all.

Could anyone help me in finding the root cause of this issue? Could the
producer flow control delay the start of a new connection but not the flow
of messages?

Thank you,
Zsombor



--
View this message in context: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Slow-starting-activemq-connection-tp4661562.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.

Mime
View raw message