activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jakob Ericsson <jakob.erics...@gmail.com>
Subject Upgrade to 5.6.0, JMS bridge dead slow
Date Thu, 02 Aug 2012 22:08:00 GMT
Hi,

We have a small activemq setup that uses the JMSBridge against a Sonic
MQ. This works fine in production where we use 5.5.1 version.

I am now testing upgrade to 5.6.0 because there where some bugs I
wanted fixed (specially
https://issues.apache.org/jira/browse/AMQ-3137).

But the JMSBridge outboundQueueBridge in 5.6.0 is dead slow.

I have test that enqueues 1000 messages with a constant throughput
timer at 600 msgs per minute. Quite slow.

When running with 5.5.1 my test setup have no problem deliver 600 msg
per minute to the Sonic MQ. The queuesize never increase above 0. So
the bridge delivered messages with at least 600 msgs per minute.

But when I run with 5.6.0 (maven build, only changed the version) it
took over 4 minutes to deliver all messages and the queue size went up
to 600 msgs compared to 0 with 5.5.1.

Could this be a performance bug in 5.6.0?
Or have I configured it wrong in 5.6.0?


        <bean id="sonicConnectionFactory"
class="progress.message.jclient.QueueConnectionFactory">
                <property name="connectionURLs" value="${icc.brokerurl}" />
                <property name="defaultUser" value="${icc.username}" />
                <property name="defaultPassword" value="${icc.password}" />
                <property name="loadBalancing" value="false" />
                <property name="faultTolerant" value="true" />
                <property name="faultTolerantReconnectTimeout" value="30" />
                <property name="initialConnectTimeout" value="30" />
                <property name="maxDeliveryCount" value="5" />
                <property name="reconnectTimeout" value="0" />
                <property name="reconnectInterval" value="10" />
                <property name="monitorInterval" value="30" />
        </bean>



        <amq:broker useJmx="true" brokerName="${activemq.brokername:test-mq}"

dataDirectory="${activemq.datadirectory:D:\activemq-data}"
persistent="true">

                <amq:jmsBridgeConnectors>
                        <amq:jmsQueueConnector name="Sonic-Bridge"

outboundQueueConnectionFactory="#sonicConnectionFactory">
                                <amq:outboundQueueBridges>
                                        <amq:outboundQueueBridge
outboundQueueName="queue1" />

                                </amq:outboundQueueBridges>
                        </amq:jmsQueueConnector>

                </amq:jmsBridgeConnectors>

                <amq:managementContext>
                        <amq:managementContext createConnector="false" />
                </amq:managementContext>


                <amq:transportConnectors>
                        <amq:transportConnector name="humble-transport"
                                uri="${local.host}"
discoveryUri="${multicastGroup}"
                                updateClusterClients="true"
rebalanceClusterClients="true"
                                updateClusterClientsOnRemove="true" />
                </amq:transportConnectors>
        </amq:broker>

Cheers,
Jakob

Mime
View raw message