activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Dejan Bosanac <de...@nighttale.net>
Subject Re: Problems with "ActiveMQ Performance Module Users Manual"
Date Wed, 09 Nov 2011 11:54:46 GMT
Can you raise Jira and attach your patch to it, so it doesn't get lost in
emails. Thanks!

Regards
-- 
Dejan Bosanac - http://twitter.com/dejanb
-----------------
The experts in open source integration and messaging - http://fusesource.com
ActiveMQ in Action - http://www.manning.com/snyder/
Blog - http://www.nighttale.net


On Tue, Nov 8, 2011 at 9:16 PM, Jason Dillon <jason@planet57.com> wrote:

> I was looking at
> http://activemq.apache.org/activemq-performance-module-users-manual.htmlto see how well
(or poorly) the http transport was over the tcp transport
> and I've run into some issues just following the instructions.
>
> svn co http://svn.apache.org/repos/asf/activemq/sandbox/activemq-perftest/
> cd activemq-perftest
> mvn activemq-perf:broker -Durl=broker:tcp://localhost:61616
>
> <snip>
> [INFO] Scanning for projects...
> [ERROR] The build could not read 1 project -> [Help 1]
> [ERROR]
> [ERROR]   The project org.apache.activemq:activemq-perftest:5.2-SNAPSHOT
> (/Users/jason/ws/reference/activemq-perftest/pom.xml) has 1 error
> [ERROR]     Non-resolvable parent POM: Could not find artifact
> org.apache.activemq:activemq-parent:pom:5.2-SNAPSHOT and
> 'parent.relativePath' points at wrong local POM @ line 22, column 13 ->
> [Help 2]
> [ERROR]
> [ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the
> -e switch.
> [ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.
> [ERROR]
> [ERROR] For more information about the errors and possible solutions,
> please read the following articles:
> [ERROR] [Help 1]
> http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/ProjectBuildingException
> [ERROR] [Help 2]
> http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/UnresolvableModelException
> </snip>
>
> If I change the version to 5.5.1:
>
> <snip>
> Index: pom.xml
> ===================================================================
> --- pom.xml     (revision 1199413)
> +++ pom.xml     (working copy)
> @@ -22,7 +22,7 @@
>     <parent>
>         <artifactId>activemq-parent</artifactId>
>         <groupId>org.apache.activemq</groupId>
> -        <version>5.2-SNAPSHOT</version>
> +        <version>5.5.1</version>
>     </parent>
>
>     <artifactId>activemq-perftest</artifactId>
> </snip>
>
> mvn activemq-perf:broker -Durl=broker:tcp://localhost:61616
>
> <snip>
> [INFO] Scanning for projects...
> [WARNING]
> [WARNING] Some problems were encountered while building the effective
> model for org.apache.activemq:activemq-perftest:jar:5.5.1
> [WARNING] 'build.plugins.plugin.version' for
> org.apache.activemq.tooling:maven-activemq-perf-plugin is missing. @ line
> 35, column 21
> [WARNING] 'build.plugins.plugin.version' for
> org.apache.activemq.tooling:maven-activemq-memtest-plugin is missing. @
> line 39, column 21
> [WARNING]
> [WARNING] It is highly recommended to fix these problems because they
> threaten the stability of your build.
> [WARNING]
> [WARNING] For this reason, future Maven versions might no longer support
> building such malformed projects.
> [WARNING]
> [INFO]
> [INFO]
> ------------------------------------------------------------------------
> [INFO] Building ActiveMQ :: Performance Test 5.5.1
> [INFO]
> ------------------------------------------------------------------------
> [INFO]
> [INFO] --- maven-activemq-perf-plugin:5.5.1:broker (default-cli) @
> activemq-perftest ---
> Java Runtime: Apple Inc. 1.6.0_26
> /System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home
>  Heap sizes: current=83008k  free=60712k  max=517760k
>    JVM args: -Xmx512m -XX:MaxPermSize=128m
> -Dclassworlds.conf=/Users/jason/tools/maven/maven3/bin/m2.conf
> -Dmaven.home=/Users/jason/tools/maven/maven3
> ACTIVEMQ_HOME:
> /Users/jason/.m2/repository/org/apache/activemq/activemq-console
> ACTIVEMQ_BASE:
> /Users/jason/.m2/repository/org/apache/activemq/activemq-console
> Loading message broker from: broker:tcp://localhost:61616
> SLF4J: Failed to load class "org.slf4j.impl.StaticLoggerBinder".
> SLF4J: See http://www.slf4j.org/codes.html#StaticLoggerBinder for further
> details.
> Failed to execute main task. Reason: java.lang.NoClassDefFoundError:
> org/slf4j/impl/StaticLoggerBinder
> </snip>
>
> So I configured logback & upgraded slf4j:
>
> <snip>
> Index: pom.xml
> ===================================================================
> --- pom.xml     (revision 1199413)
> +++ pom.xml     (working copy)
> @@ -22,7 +22,7 @@
>     <parent>
>         <artifactId>activemq-parent</artifactId>
>         <groupId>org.apache.activemq</groupId>
> -        <version>5.2-SNAPSHOT</version>
> +        <version>5.5.1</version>
>     </parent>
>
>     <artifactId>activemq-perftest</artifactId>
> @@ -35,6 +35,18 @@
>             <plugin>
>                 <groupId>org.apache.activemq.tooling</groupId>
>                 <artifactId>maven-activemq-perf-plugin</artifactId>
> +                <dependencies>
> +                    <dependency>
> +                        <groupId>org.slf4j</groupId>
> +                        <artifactId>slf4j-api</artifactId>
> +                        <version>1.6.2</version>
> +                    </dependency>
> +                    <dependency>
> +                        <groupId>ch.qos.logback</groupId>
> +                        <artifactId>logback-classic</artifactId>
> +                        <version>1.0.0</version>
> +                    </dependency>
> +                </dependencies>
>             </plugin>
>             <plugin>
>                 <groupId>org.apache.activemq.tooling</groupId>
> </snip>
>
> ... and now it seems to function.
>
> --jason
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message