activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Gary Tully <gary.tu...@gmail.com>
Subject Re: networks of brokers, queues and selectors
Date Tue, 09 Aug 2011 14:18:42 GMT
http://activemq.apache.org/networks-of-brokers.html#NetworksofBrokers-Conduitsubscriptionsandconsumerselectors


On 8 August 2011 18:30, ripienaar <rip@devco.net> wrote:
> Hello,
>
> I am having some pain with message delivery for queues with selectors in a
> network of 3 brokers.
>
> The broker setup is pretty simple, all duplex links:
>
> monitor1 -> monitor3 -> monitor2
>
> There used to be a monitor2 -> monitor1 link but it causes dupes on topics
> so currently disabled.  Monitor3 also has a link to another broker but no
> subscriptions there so should not matter.
>
> I am using a simple script to test this, 3 connections each with various
> subscription using JMS selectors - 1 to each of the brokers with publishing
> into monitor3 only.  You can see the code @ http://www.pastie.org/2340340
> this is just a simple test that exposes the problem.
>
> If I publish into any broker other than monitor3 it all works fine, soon as
> I publish into 3 then the consumer on broker2 never get any messages.
>
> I have this same scenario in various combinations on my network.  For
> example consumer is on monitor1, i publish into monitor3 and TCPDump as well
> as the ActiveMQ admin console shows the traffic goes to monitor2 and not
> monitor1 as you'd hope eventhough there are no subscribers on monitor2
> subscribed with the JMS selector in question.
>
> Any ideas on how to debug this or what more information you might need?
> Thanks
>
> --
> View this message in context: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/networks-of-brokers-queues-and-selectors-tp3727717p3727717.html
> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>



-- 
http://fusesource.com
http://blog.garytully.com

Mime
View raw message