activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Dejan Bosanac <de...@nighttale.net>
Subject Re: Setup writes wrong default JMX port?
Date Mon, 04 Apr 2011 10:07:29 GMT
Hi James,

yes, we should make this be a default JMX port. Can you raise Jira for this?

Regards
-- 
Dejan Bosanac - http://twitter.com/dejanb
-----------------
The experts in open source integration and messaging - http://fusesource.com
ActiveMQ in Action - http://www.manning.com/snyder/
Blog - http://www.nighttale.net

Connect at CamelOne <http://camelone.com/> May 24-26

The Open Source Integration Conference



On Mon, Apr 4, 2011 at 11:26 AM, James Green <james.mk.green@gmail.com>wrote:

> Using Ubuntu here, I have run setup which results in a configuration
> file. I have to uncomment ACTIVEMQ_SUNJMX_CONTROL in order to provide
> username/password.
>
> However, after doing this I get the following when restarting:
>
> INFO: Loading '/etc/default/activemq'
> INFO: Using java '/usr/bin/java'
> INFO: Loading '/etc/default/activemq'
> INFO: Using java '/usr/bin/java'
> INFO: changing to user 'activemq' to invoke java
> INFO: Waiting at least 30 seconds for regular process termination of
> pid '1630' :
> Java Runtime: Sun Microsystems Inc. 1.6.0_20
> /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre
>  Heap sizes: current=253440k  free=252040k  max=253440k
>    JVM args: -Xms256M -Xmx256M
> -Dorg.apache.activemq.UseDedicatedTaskRunner=true
> -Djava.util.logging.config.file=logging.properties
> -Dactivemq.classpath=/opt/activemq/conf; -Dactivemq.home=/opt/activemq
> -Dactivemq.base=/opt/activemq
> ACTIVEMQ_HOME: /opt/activemq
> ACTIVEMQ_BASE: /opt/activemq
> Connecting to pid: 1630
> ERROR: java.lang.IllegalArgumentException: JMX URL already specified.
>
> Also occurs when using query, etc. So I did some digging to find a
> solution.
>
> It seems the activemq default JMX port is 1099, but the URL given in
> the _CONTROL var is 1109 which matches the
> ACTIVEMQ_SUNJMX_START="-Dcom.sun.management.jmxremote.port=11099 "
> config line.
>
> By changing:
> ACTIVEMQ_SUNJMX_START="-Dcom.sun.management.jmxremote.port=11099 "
> to
> ACTIVEMQ_SUNJMX_START="-Dcom.sun.management.jmxremote.port=1099 "
> and removing the "--jmxurl
> service:jmx:rmi:///jndi/rmi://127.0.0.1:11099/jmxrmi " from
> ACTIVEMQ_SUNJMX_CONTROL I get things to work properly.
>
> Is this a bug, or am I misunderstanding things?
>
> James
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message