activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From mail82amol <mail82a...@gmail.com>
Subject Failover issue in ActiveMQ
Date Tue, 26 Apr 2011 13:47:04 GMT
Hi ,

We have a cluster of two brokers with the below configuration.

Broker A
    <broker xmlns="http://activemq.apache.org/schema/core"
brokerName="broker-A" dataDirectory="${activemq.base}/data">

        <networkConnectors>
            <networkConnector uri="static://(tcp://brokerB-IP:7115)"
duplex="true"/>
        </networkConnectors>

        <transportConnectors>
             <transportConnector brokerName="broker-A"
uri="tcp://brokerA-IP:7115"/>
        </transportConnectors>

    </broker>


Broker B

    <broker xmlns="http://activemq.apache.org/schema/core"
brokerName="broker-B" dataDirectory="${activemq.base}/data">

        <networkConnectors>
            <networkConnector uri="static://(tcp://brokerA-IP:7115)"
duplex="true"/>
        </networkConnectors>

        <transportConnectors>
             <transportConnector brokerName="broker-B"
uri="tcp://brokerB-IP:7115"/>
        </transportConnectors>

    </broker>


Now the problem that we are facing is that when broker A has 10 messages and
has sent 7 messages to subscriber and at that point a failover occurs and
the remaining messages are recieved from broker B .

Now if the subscriber restarts and get connected to broker A it get those
three messages again from broker A which it has already recieved from broker
B after failover.


Please let us know if anyone has faced similar issue or is aware of the
solution.

Thanks,
Amol

--
View this message in context: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Failover-issue-in-ActiveMQ-tp3475492p3475492.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.

Mime
View raw message