activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From suedonne123 <susandonne...@fortna.com>
Subject ActiveMQ NOT immediately dispatching topic message to consumer
Date Mon, 20 Dec 2010 14:12:46 GMT

ActiveMQ installed on Redhat Linux V5.4

Using the default config in activemq.xml...broker is tcp://localhost... (not
embedded)

I am using Glassfish and Message Driven Beans to consume messages (these are
TOPICS)
MDBs are durable subscribers

I am using ActiveMQ admin console to send messages in test environment.

Sometimes the message is received by the consumer MDB right away.  Other
times, the
message sits somewhere in ActiveMQ and is NOT dispatched to the consumer
until
some number (it is random) of other messages are sent...I can see on the
subscribers
page that the message is Enqueued but the DeQueue counter does not
match...meaning
the message is just hanging around not being dispatched...But to get this
message to be dispatched
I have to "flush" activemq by sending a bunch of junk messages...it does not
seem to matter
that I send them to the same topic or not...

I have tried tuning some stuff regarding ProducerFlowControl and the
dispatchPolicy
but still have this problem...Also, I was originally having this problem
with ActiveMQ 5.1
so I upgraded to 5.4 but still see the same behavior...

Any ideas since I am a novice at ActiveMQ/JMS ??

Thanks
Sue 
-- 
View this message in context: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/ActiveMQ-NOT-immediately-dispatching-topic-message-to-consumer-tp3095550p3095550.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.

Mime
View raw message