activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Gary Tully <gary.tu...@gmail.com>
Subject Re: Having Duplicate message when using failover and networkConnector .
Date Tue, 27 Jul 2010 10:07:12 GMT
can you package up your test case or ideally mash it into a junit test
case along the lines of some of the tests in:
http://svn.apache.org/viewvc/activemq/trunk/activemq-core/src/test/java/org/apache/activemq/usecases/

BrokerQueueNetworkWithDisconnectTest and NoDuplicateOnTopicNetworkTest
may provide some inspiration. That will help fully understand your
usecase and provide the ideal basis for reproducing and resolving.

On 27 July 2010 03:45, honno <honnom@163.com> wrote:
>
> I use the same test case to test the 5.4-SNAPSHOT and the 5.3.3-SNAPSHOT
> which both have the duplicate message.
>
> So it maybe a bug in the version 5.3.0 ,5.3.2,5.3.3-SNAPSHOT and
> 5.4-SNAPSHOT.
>
>
>
>
>
> Gary Tully wrote:
>>
>> can you try your test case against a 5.4-SNAPSHOT?
>>
>> On 26 July 2010 10:47, honno <honnom@163.com> wrote:
>>>
>>> HI,all.
>>> I use failover transport to connect to brokerA and brokerB.The brokerA
>>> and
>>> brokerB use a networkConnector to connect each other.
>>>
>>> But i found the brokerA has a duplicate message when restart brokerA or
>>> brokerB.
>>>
>>> The test case as follow:
>>>
>>> (1)start brokerA,brokerB,start producer and consumer,sending 100000
>>> messages
>>> by producer.
>>> (2)stop brokerA, restart brokerA after 5 seconds
>>> (3)stop brokerB,  restart brokerB after 5 seconds
>>> (4)stop brokerA, restart brokerA after 5 seconds
>>> (5)stop brokerB,  restart brokerB after 5 seconds
>>> (6)stop brokerA, restart brokerA after 5 seconds
>>> (7)stop brokerB,  restart brokerB after 5 seconds
>>>
>>> After the producer sends all messages(100000),the consumer receives all
>>> messages,But i find the brokerA
>>> has a message which cannot be consumed by the consumer and the message is
>>> a
>>> duplicate message which has bean consumed by the consumer.
>>>
>>> When i restart the consumer or start another consumer ,the consumer or
>>> the
>>> another consumer will receive the duplicate messsage.
>>>
>>> I use the version 5.3.2 .And i find the 5.3.2 and 5.3.0 has the same
>>> problem(having duplicate message),but the 5.2.0 is OK.
>>>
>>> So is this  a bug of ActiveMQ 5.3.2?
>>>
>>> the brokerA config :
>>>
>>>       <networkConnectors>
>>>            <networkConnector uri="static:(tcp://localhost:61617)" />
>>>        </networkConnectors>
>>>
>>> the brokerB  config :
>>>       <networkConnectors>
>>>            <networkConnector uri="static:(tcp://localhost:61616)" />
>>>        </networkConnectors>
>>>
>>> the client uri :
>>>
>>> failover:(tcp://localhost:61616,tcp://localhost:61617)?randomize=false
>>>
>>> thanks.
>>> --
>>> View this message in context:
>>> http://old.nabble.com/Having-Duplicate-message--when-using-failover-and-networkConnector-.-tp29264762p29264762.html
>>> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>>>
>>>
>>
>>
>>
>> --
>> http://blog.garytully.com
>>
>> Open Source Integration
>> http://fusesource.com
>>
>>
>
> --
> View this message in context: http://old.nabble.com/Having-Duplicate-message--when-using-failover-and-networkConnector-.-tp29264762p29272539.html
> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>
>



-- 
http://blog.garytully.com

Open Source Integration
http://fusesource.com

Mime
View raw message