activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Dejan Bosanac <de...@nighttale.net>
Subject Re: MessageQueueServlet and Topic Subscription Buildup?
Date Mon, 08 Mar 2010 09:37:22 GMT
Hi David,

are you consuming using REST? If that so, try keeping the session between
receiving messages, as explained here:

http://activemq.apache.org/rest.html#REST-Consuming

Cheers
--
Dejan Bosanac - http://twitter.com/dejanb

Open Source Integration - http://fusesource.com/
ActiveMQ in Action - http://www.manning.com/snyder/
Blog - http://www.nighttale.net


On Fri, Mar 5, 2010 at 1:46 AM, drsnyder <spam@dsnyder.com> wrote:

>
> I am using the MessageQueueServlet and after a while, the broker is
> becoming
> non-responsive (no errors in the logs, but cpu spins up to 100%)When
> looking
> at the mbeans, I noticed that a new topic subscription shows up for *every*
> request under:
>
>
> Subscription->Non-Durable->Topic->topic_//ActiveMQ.Advisory.TempQueue_topic_//ActiveMQ.Advisory.TempTopic
>
> In addition, I am warnings in the logs for every message posted like this:
>
> WARN  BrokerRegistry                 - Broker localhost not started so
> using
> skaro instead
>
> In context:
>
> DEBUG log                            - servlet holder=MessageQueueServlet
> DEBUG log                            - call filter session
> DEBUG log                            - call servlet MessageQueueServlet
> DEBUG MessageServletSupport          - destination
> uri=edw.report.edw.report.loadtest
> DEBUG MessageServletSupport          -
> edw.report.edw.report.loadtest?consumer.prefetchSize=1 (queue)
> WARN  BrokerRegistry                 - Broker localhost not started so
> using
> skaro instead
> DEBUG TransportConnection            - Setting up new connection:
> vm://localhost#1998
> DEBUG AbstractRegion                 - Adding consumer:
> ID:skaro-33505-1267748807277-2:999:-1:1
>
> I have changed all references in all configs to reference "skaro" and not
> localhost, so I'm not sure where this is coming from.
>
> Could these be related?  Is the topic subscription build-up something to be
> concerned about?  It looks to me like the MessageQueueServlet may be
> setting
> up a new vm://localhost connection every time and maybe that triggers the
> advisory subscription.  Any other ideas?
>
> Thanks for any help,
> David Snyder
> --
> View this message in context:
> http://old.nabble.com/MessageQueueServlet-and-Topic-Subscription-Buildup--tp27788666p27788666.html
> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message