activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From jumbro <jum...@fortress.com>
Subject Re: AMQ persistence not working for me
Date Thu, 18 Mar 2010 15:55:12 GMT

Thanks for your reply.

I tested your suggestion and it works. I see now that it's the producer that
determines the persistence.

Do you know off hand how to configure this same behavior using Spring? I'm
using the NmsTemplate and allowing Spring to manage the underlying messaging
context. I'm setting NmsTemplate.Persistent = true. I expected that to do
it, but no dice. 

I also tested setting NMSPersistent = true like this:

...
template.ConvertAndSendWithDelegate(requestMessage, delegate(IMessage
message)
                {
                    message.NMSPersistent = true;
                    return message;
                });

but that didn't do it either.

I'm going to look into it further now, but if you have the answer that would
be outstanding.

Thanks again.


bsnyder wrote:
> 
> On Wed, Mar 17, 2010 at 2:02 PM, jumbro <jumbro@fortress.com> wrote:
>>
>> Hello,
>>
>> I have been trying to get persistence working and have been humbled by
>> the
>> experience.
>>
>> Here is my setup:
>>
>> * AMQ 5.3
>> * Monitoring via AMQ web console deployed in jetty
>> * Using Spring.NET 1.2 / Apache.NMS
>> * Tried each of the available AMQ persistence schemes (see attached
>> activemq.xml)
>> * Set both NmsTemplate.Persistent = true and
>> Apache.NMS.Message.NMSPersistent = true on the producer
>> * My preference is to use  journaledJDBCAdaptor against Sql Server 2008
>>
>> Test performed:
>> * start AMQ
>> * start my message producer (creates dynamic topic by default)
>> * observe messages enqueued to topic via web console
>> * stop and start AMQ
>>
>> Here are the issues I'm having (consider journaledJDBC case):
>>
>> 1) I first noticed that nothing appears to be getting written to my
>> journal
>> 2) When restarting AMQ, the output tells me (when starting the journal
>> persistence adapter): "Journal Recovered: 0 message(s) in transactions
>> recovered" http://old.nabble.com/file/p27937557/activemq.xml activemq.xml
>> 3) When AMQ restarts, the topic and messages have been deleted
>>
>> I did do some tests (days/weeks ago) where I saw some messages being
>> logged
>> to Sql Server. But at no time did I have a successful test of recycling
>> AMQ
>> and seeing the existing queue/topic with pending messages populated.
>>
>> Live message production/consumption works great for me, both pub/sub and
>> request reply. I just can't get persistence working. Please help!
> 
> I know that you are using .NET, but have you walked through the Java
> examples first? Just to make sure you understand how it should work.
> Here is some info about the examples:
> 
> http://activemq.apache.org/examples.html
> 
> The examples are very simple and straightforward. The only change you
> will need to make in order to send persistent messages is to use the
> following command when sending:
> 
> $ ant producer -Ddurable=true
> 
> The ProducerTool class will pick up the durable property and mark the
> messages as persistent when it sends them. This will allow you to shut
> down ActiveMQ, start up ActiveMQ and still see the 2000 messages in
> the queue.
> 
> Bruce
> -- 
> perl -e 'print
> unpack("u30","D0G)U8V4\@4VYY9&5R\"F)R=6-E+G-N>61E<D\!G;6%I;\"YC;VT*"
> );'
> 
> ActiveMQ in Action: http://bit.ly/2je6cQ
> Blog: http://bruceblog.org/
> Twitter: http://twitter.com/brucesnyder
> 
> 

-- 
View this message in context: http://old.nabble.com/AMQ-persistence-not-working-for-me-tp27937801p27947479.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message