activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Adrian A <adri...@acta.co.uk>
Subject Re: Slow sending of messages
Date Tue, 16 Feb 2010 17:50:50 GMT

you are running separate sessions for each of those dequeue/enqueue stats?

in my flow control tests even when one particular session was hung other
sessions to the same broker was fine, just when I overwhelmed broker and GC
/ disk checkpointing occurred that it got really bad.

have you turned on debugging as that although verbose is a wealth of
information!



Maarten_D wrote:
> 
> Hi Adrian, thanks for your response.
> 
> I'm currently running tests where I have a very fast producer and a
> relatively slow consumer. The producer publishes persistent messages to a
> topic, where the enqueue and dequeue count diverge fairly rapidly to a
> difference of around 80,000 messages. The producer then gets whacked and
> the enqueue graph in visualvm completely levels off. This is more or less
> expected, as I've turned on producerFlowControl for topics. However, the
> entire broker stalls. I have several queues that are filled and emptied at
> the same time as the topic, and their dequeue/enqueue stats flatline as
> well, even though flow control shouldn't apply to them. Thats why I was
> interested to find out if you'd discovered some kind of fresh angle.
> Regards,
> Maarten
> 

-- 
View this message in context: http://old.nabble.com/Slow-sending-of-messages-tp26849964p27612368.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message