activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From forda <daniel.forb...@bredband.net>
Subject Re: Getting Error while trying to achieve the Master/Slave config
Date Tue, 08 Dec 2009 10:20:45 GMT

It worked perfectly.

/Daniel

forda wrote:
> 
> Thank you, i will try that instead.
> Cheers
> Daniel
> 
> Dejan Bosanac wrote:
>> 
>> Fir the shared master/slave setup you don't need to define any network
>> connectors, but just simply point both brokers to the same database.
>> 
>> Cheers
>> --
>> Dejan Bosanac - http://twitter.com/dejanb
>> 
>> Open Source Integration - http://fusesource.com/
>> ActiveMQ in Action - http://www.manning.com/snyder/
>> Blog - http://www.nighttale.net
>> 
>> 
>> On Tue, Oct 20, 2009 at 8:20 AM, forda <daniel.forberg@bredband.net>
>> wrote:
>> 
>>>
>>> I forgot to provide the logs.
>>>
>>> Host1
>>> http://www.nabble.com/file/p25970251/activemq.txt activemq.txt
>>> http://www.nabble.com/file/p25970251/wrapper.txt wrapper.txt
>>>
>>> Host2
>>> http://www.nabble.com/file/p25970251/activemq.txt activemq.txt
>>> http://www.nabble.com/file/p25970251/wrapper.log wrapper.log
>>>
>>>
>>> Daniel
>>>
>>>
>>> forda wrote:
>>> >
>>> > Hello !
>>> >
>>> > Currently i am working for a customer to setup a ActiveMQ production
>>> alike
>>> > environment,
>>> > designed for failover on the client or the server. Our first approach
>>> is
>>> > to use failover on
>>> > the client and using a shared database building a Master/Slave
>>> scenario
>>> > having a database
>>> > cluster. It works in way that is described and in another not, getting
>>> > errors. I have carefully
>>> > consulted various documentation on the internet, fusesource and the
>>> > ActiveMQ in action book.
>>> > These documentation are good, but sometimes a link is missing.
>>> >
>>> > In this case i tested out the
>>> > Master/Slave approach first with static discovery and the failover
>>> > property set to true. In 5.20
>>> > version of ActiveMQ the log says the failover property does not exist
>>> > error in BeanCreation for
>>> > DiscoveryNetworkConnector, had a look in the reference for Java and
>>> XML
>>> > and couldn'nt so i
>>> > skipped it. Though it seem to work while the first broker gets the
>>> lock
>>> > and act as a master and
>>> > the slaves waiting for acquire the lock. Then one of the brokers
>>> shutdown
>>> > one of the slaves took over.
>>> >
>>> > But when i looked in the logfiles i found som Error logs: connection
>>> > refused to unknown. It doesent
>>> > seem to be normal. Or ? I will attach the logs with this thread.
>>> >
>>> > Second i tried to use the multicast discovery isntead of using default
>>> i
>>> > wanted to define
>>> > another name for the group, but unknown host exception. How do i
>>> manage
>>> to
>>> > define another
>>> > name than default to delimit the acess to group on the network? With
>>> > default it's work.
>>> >
>>> > Am i missing something here to get the whole thing working. I am
>>> gratful
>>> > for all advices.
>>> > Thanks in advance.
>>> >
>>> > Regards,
>>> >
>>> > Daniel
>>> >
>>>
>>> --
>>> View this message in context:
>>> http://www.nabble.com/Getting-Error-while-trying-to-achieve-the-Master-Slave-config-tp25960809p25970251.html
>>> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>>>
>>>
>> 
>> 
>> -----
>> Dejan Bosanac
>> 
>> Open Source Integration - http://fusesource.com/
>> ActiveMQ in Action - http://www.manning.com/snyder/
>> Blog - http://www.nighttale.net
>> 
> 
> 

-- 
View this message in context: http://old.nabble.com/Getting-Error-while-trying-to-achieve-the-Master-Slave-config-tp25960809p26691622.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message