activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Gary Tully <gary.tu...@gmail.com>
Subject Re: JBoss Integration Question from newb
Date Thu, 03 Sep 2009 16:03:52 GMT
replace:
<broker useJmx="true" brokerName="chip.broker1">

with:
<broker useJmx="true" brokerName="chip.broker1" id="broker">

and the XBeanBrokerFactory will be able to find it.

Also, i recall that there is a way to append digits to files in the jboss
deploy directory to configure start or deploy order. This may have changed
but I recall there is a way to do it. google "jboss deployment order" and
you should get a solution to ensure that the data source is deployed before
the RAR.


2009/9/3 ChipSchoch <cschoch@elynx.com>

>
> I don't know what that means.  Could you tell me what the fix is?
>
>
>
> Gary Tully wrote:
> >
> > the XBean broker factory is looking for a bean with id "broker" or an
> > instance of BrokerService.class and is telling us that it cannot locate
> > one.
> >
> > 2009/9/3 ChipSchoch <cschoch@elynx.com>
> >
> >>
> >> I am trying to integrate JBossAs 4.2.2 and ActiveMQ 5.2.0.  Following
> the
> >> instructions works fine, but I am trying to configure it to use jdbc
> >> persistence (sybase db).  I was attempting to specify a JBoss datasource
> >> in
> >> my broker-config.xml but the .rar deploys before the sybase-ds.xml so
> the
> >> datasource is not bound in JNDI.  I cannot seem to find any example of
> >> this
> >> integration.
> >>
> >> Has anyone integrated JBoss with ActiveMQ and used jdbc persistence
> >> employing the JBoss datasource?  If so, could you post the
> configuration?
> >>
> >> I went through the exercise where I defined the datasource in the config
> >> using xbean and was able to reconcile all the class not found and schema
> >> violations etc; but then the JBoss log gives:
> >>
> >> 31 WARN    | Starting ActiveMQ Broker |
> >> org.apache.activemq.ra.ActiveMQResourceAdapter     | Could not start up
> >> embeded ActiveMQ Broker 'xbean:broker-config.xml': The configuration has
> >> no
> >> BrokerService instance for resource: xbean:broker-config.xml
> >> 2009-09-03 08:25:29,9
> >>
> >> I am basically clueless on this.  It should not be this difficult.  Any
> >> help
> >> would really be appreciated.
> >> --
> >> View this message in context:
> >>
> http://www.nabble.com/JBoss-Integration-Question-from-newb-tp25275700p25275700.html
> >> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
> >>
> >>
> >
> >
> > --
> > http://blog.garytully.com
> >
> > Open Source Integration
> > http://fusesource.com
> >
> >
>
> --
> View this message in context:
> http://www.nabble.com/JBoss-Integration-Question-from-newb-tp25275700p25277309.html
> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>
>


-- 
http://blog.garytully.com

Open Source Integration
http://fusesource.com

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message