activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From guptaviv <vivek.ju...@gmail.com>
Subject Re: Messages Stuck in the queue(with the broker)
Date Thu, 23 Jul 2009 16:48:44 GMT

Hi Dejan,

We are implementing request-reply strategy for synchronous communication and
so we create temporary queue and wait on it for the reply.

The actual problem is that the producer is able to send the messages to the
broker but the broker is not dispatching it to the listener (even though it
is free). Hence the messages get enqueued but are never dispatched. This is
happening quite frequently say 10-11 messages. If you restart listener or
broker, listener is then able to get the stuck messages.

We are using jmsTemplate for its ease of use in the spring application.
Please let me know if this clears my doubt.

Thanks,
vivek



Dejan Bosanac wrote:
> 
> Hi,
> 
> I'm not really sure what your problem is. This code you sent just shows
> the
> producer that sends a message to the queue and expects the message from
> the
> other temporary queue. Is problem in receiving the message from this temp
> queue? Or do you have problems receiving messages sent from this producer?
> 
> Also, why do you use jms template for this?
> 
> 
> Cheers
> --
> Dejan Bosanac
> 
> Open Source Integration - http://fusesource.com/
> ActiveMQ in Action - http://www.manning.com/snyder/
> Blog - http://www.nighttale.net
> 
> 
> On Thu, Jul 23, 2009 at 8:40 AM, guptaviv <vivek.july2@gmail.com> wrote:
> 
>>
>> Sorry , Forgot to add that we are using activemq 5.1 and configuration
>> for
>> the broker is master slave share file system.
>>
>>
>>
>> guptaviv wrote:
>> >
>> > Hi,
>> >
>> > We are having the messaging setup where we are using one Listener and
>> one
>> > one producer.
>> > I am trying to repeatedly send the messages through the same producer.
>> > The problem is, very frequently the messages are stuck in the queue
>> with
>> > the broker.
>> > The listener is absolutely free and but still the broker is not
>> > dispatching the messages to the Listener.
>> > Following is the configuration that we are using for producer:
>> > deliverymode : persistent
>> > ackMode: auto_acknowledge
>> >
>> > We are not setting any other configuration parameters(using default).
>> >
>> > The problem gets fixed after some time when you restart the broker or
>> > Listener but the issue reappears after some time again.
>> >
>> > Is there any solution/workaround to this issue. Please let me know if
>> > anyone has thoughts/advices on this.
>> >
>> > Thanks,
>> > Vivek
>> >
>>
>> --
>> View this message in context:
>> http://www.nabble.com/Messages-Stuck-in-the-queue%28with-the-broker%29-tp24589627p24620157.html
>> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>>
>>
> 
> 
> -----
> Dejan Bosanac
> 
> Open Source Integration - http://fusesource.com/
> ActiveMQ in Action - http://www.manning.com/snyder/
> Blog - http://www.nighttale.net
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/Messages-Stuck-in-the-queue%28with-the-broker%29-tp24589627p24629905.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message