activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Bruce Brown <bruce.br...@citrixonline.com>
Subject Re: Session stalls after 30 minutes
Date Fri, 08 May 2009 21:01:30 GMT

I tried setting this on the client side as part of the uri I pass to the
factory. It didn't seem to make any difference. I haven't tried tweaking the
message broker itself.


Timothy Bish wrote:
> 
> On Fri, 2009-05-08 at 11:32 -0700, Bruce Brown wrote:
>> I have a activemq-cpp consumer, consuming from a topic.
>> It is using CLIENT_ACKNOWLEDEGE.
>> I'm not setting a message listener, and am instead polling via
>> receive(10).
>> I ack the message upon receipt.
>> 
>> Everything works well as long as I keep sending messages to the topic. If
>> I
>> stop sending messages and allow the topic to go idle for 30 minutes it
>> seems
>> like the client stalls. I say this because if I send a message it isn't
>> received. If I start another client listening on the same topic, that
>> client
>> does receive it.
>> 
>> Does this sound familiar? Is there something I need to set to keep a
>> session
>> up and running over long periods of inactivity?
>> 
>> Tnx.
>> 
> 
> You could look into the inactivity monitoring on the broker and see if
> that is affecting your client, you can turn off monitoring by supplying
> the option on the connection URI, see:
> 
> http://activemq.apache.org/configuring-wire-formats.html
> 
> Regards
> Tim.
> 
> -- 
> Tim Bish
> http://fusesource.com
> http://timbish.blogspot.com/
> 
> 
> 
> 
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/Session-stalls-after-30-minutes-tp23451304p23453178.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message