activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From don_h <dhoff...@4info.net>
Subject 5.2.0 - messages sent to brokers w/no consumers and never delivered
Date Tue, 24 Feb 2009 20:45:15 GMT

see bug with test case: https://issues.apache.org/activemq/browse/AMQ-2135

We're running a 5-broker network of brokers, dynamicOnly=true, networkTTL=5
Posting messages to a queue.
If consumers only connect to a subset of the brokers, such that at least 1
broker has no consumers, messages from producers are being distributed to
all 5 brokers, regardless of whether or not they have consumers.  Messages
are usually redirected once to another broker, again regardless of whether
or not that broker has consumers.  At this point, messages are consumed on
brokers with consumers, but on brokers with no consumers, the messages stop
moving, and are never delivered unless a consumer connects to that broker.
This results in a large number of messages never being delivered.

We put together a minimum test case that demonstrates this, using only 3
brokers, 2 consumers, and 1 producer.  See the bug link for the details on
the test case.  If the producer sends 10 messages, usually at least 2 will
never be delivered.
Note that which brokers the consumers & producer are connected to affects
whether or not the bug occurs.

We've verified that this bug does not occur with 5.1.0.

Has anyone else seen this, or can determine why it's happening?
thanks, don
-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/5.2.0---messages-sent-to-brokers-w-no-consumers-and-never-delivered-tp22190221p22190221.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message