activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Dejan Bosanac <de...@nighttale.net>
Subject Re: ActiveMQ client library hanging indefinitely when attempting to use failover URL in conjunction with connection paramters
Date Mon, 16 Feb 2009 10:01:46 GMT

Hi,

you should try setting jms.prefetchPolicy.all to failover transport. The
following URL works just fine:

failover:(tcp://localhost:61616?wireFormat.maxInactivityDuration=0&keepAlive=true)?jms.prefetchPolicy.all=500&initialReconnectDelay=10000&useExponentialBackOff=false&maxReconnectAttempts=0&randomize=false

BTW. you should turn on debugging on the FailoverTransport if you experience
any issues. It will help you find out the problem.


Dejan Bosanac wrote:
> 
> Hi,
> 
> can you file this as Jira issue, ideally with the test case?
> 
> Regards
> --
> Dejan Bosanac
> 
> Open Source Integration - http://fusesource.com/
> ActiveMQ in Action - http://www.manning.com/snyder/
> Blog - http://www.nighttale.net
> 
> 
> On Tue, Jan 6, 2009 at 8:35 PM, brent.nash
> <brent.r.nash@jpl.nasa.gov>wrote:
> 
>>
>> ###############################
>> # which version of ActiveMQ are you using?
>> ###############################
>>
>> I'm using version ActiveMQ 5.0.0.23-fuse
>>
>> ###############################
>> # are you using queues or topics and are you using persistent or non
>> persistent messaging?
>> ###############################
>>
>> I'm using topics and my problematic client is strictly a publisher and my
>> problem occurs before any messages are actually sent, though the messages
>> are Non-Persistent if that helps.
>>
>> ###############################
>> # details of your environment can help too such as
>> ###############################
>>
>> Mac OS X 10.5.5 with Java version "J2SE (build 1.5.0_16-b06-284)"
>>
>> I'm running the message bus standalone and running the client standalone,
>> there are no application servers involved.
>>
>> ###############################
>> Problem description
>> ###############################
>>
>> I'm trying to implement a simple auto-reconnect strategy for my
>> standalone
>> client.  It creates two publishers to two different topics.  There are
>> certain parameters that when added to the connection URL, cause my client
>> to
>> hang indefinitely between creating the first and second publisher.  The
>> publishers are created within a loop, so there is no code in between
>> creating the first publisher and the second.  In my jndi.properties file,
>> I've tried multiple things.
>>
>> This works (no parameters on the reconnect URL):
>>
>>
>> java.naming.provider.url=failover://(tcp://localhost:61614)?initialReconnectDelay=10000&useExponentialBackOff=false&maxReconnectAttempts=0&randomize=false
>>
>> This works also (adding
>> "wireFormat.maxInactivityDuration=0&keepAlive=true"
>> to reconnect URL):
>>
>>
>> java.naming.provider.url=failover://(tcp://localhost:61614?wireFormat.maxInactivityDuration=0&keepAlive=true)?initialReconnectDelay=10000&useExponentialBackOff=false&maxReconnectAttempts=0&randomize=false
>>
>> As soon as I attempt to add more parameters to the URL, however, things
>> go
>> awry.  For instance, this entry (by just adding
>> "jms.prefetchPolicy.all=500"
>> to reconnect URL):
>>
>>
>> java.naming.provider.url=failover://(tcp://localhost:61614?jms.prefetchPolicy.all=500&wireFormat.maxInactivityDuration=0&keepAlive=true)?initialReconnectDelay=10000&useExponentialBackOff=false&maxReconnectAttempts=0&randomize=false
>>
>> My application will create my first publisher and then hang indefinitely
>> without creating my second publisher.  At this point, SIGTERM and SIGQUIT
>> signals do nothing, I have to send a SIGKILL to get rid of the java
>> process.
>>
>> Ultimately, I would like to use this URL:
>>
>>
>> java.naming.provider.url=failover://(tcp://localhost:61614?connectionTimeout=0&jms.prefetchPolicy.all=500&jms.useCopyOnSend=false&jms.useCompression=true&wireFormat.maxInactivityDuration=0&keepAlive=true)?initialReconnectDelay=10000&useExponentialBackOff=false&maxReconnectAttempts=0&randomize=false
>>
>> But I can't because of this freeze I keep encountering.
>>
>> I've checked some past posts such as:
>>
>>
>> http://www.nabble.com/ActiveMQ-failover-url-problems-tt13764784.html#a13764784
>>
>> But they don't seem to be able to help me.
>>
>> In my code, the freeze seems to occur as soon as I call
>> TopicConnection.start() for the TopicConnection for my first publisher.
>>
>> Thoughts?
>> --
>> View this message in context:
>> http://www.nabble.com/ActiveMQ-client-library-hanging-indefinitely-when-attempting-to-use-failover-URL-in-conjunction-with-connection-paramters-tp21317433p21317433.html
>> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>>
>>
> 
> 
> -----
> Dejan Bosanac
> 
> Open Source Integration - http://fusesource.com/
> ActiveMQ in Action - http://www.manning.com/snyder/
> Blog - http://www.nighttale.net
> 


-----
Dejan Bosanac

Open Source Integration - http://fusesource.com/
ActiveMQ in Action - http://www.manning.com/snyder/
Blog - http://www.nighttale.net
-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/ActiveMQ-client-library-hanging-indefinitely-when-attempting-to-use-failover-URL-in-conjunction-with-connection-paramters-tp21317433p22034450.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message