activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rob Davies <rajdav...@gmail.com>
Subject Re: message grouping not working?
Date Wed, 03 Dec 2008 08:15:36 GMT
Do you get the same results when the prefetch is zero? - see http://activemq.apache.org/what-is-the-prefetch-limit-for.html

  to see how to set prefetch limits

cheers,

Rob

Rob Davies
http://fusesource.com
http://rajdavies.blogspot.com/




On 2 Dec 2008, at 23:52, skomarla wrote:

>
> hate bumping, but bump... Also, this might be related:
> https://issues.apache.org/activemq/browse/AMQ-2016
>
> If anyone has any input, it would be greatly appreciated.
>
> Thanks.
>
>
> skomarla wrote:
>>
>> http://www.nabble.com/file/p20627785/msg-group-test.zip
>> msg-group-test.zip
>>
>> I have posted my comments in
>> https://issues.apache.org/activemq/browse/AMQ-1126 since I originally
>> thought it might be related to the RA, but I'm not sure if it is  
>> localized
>> to the RA.
>>
>> Attached is a unit test and some sample code.. It has a junit test  
>> with
>> two tests in it.
>> Both tests start out with sending some message to a same queue split
>> across three different group ids (20 to group A, 10 to group B, 5  
>> to group
>> C). My understanding of message groups leads me to believe that the
>> messages within a group are delivered sequentially, but across the  
>> groups
>> they are delivered in parallel.
>>
>> If you look at the output of the unit tests, it does not seem to be  
>> the
>> case. in many cases, it seems the messages get delivered in FIFO  
>> order
>> ignoring groups entirely... in the listeners, I have setup various  
>> sleeps
>> to simulate slow consumers.. When the message is from group C, the  
>> sleep
>> time is small, and thus all 5 messages from group C should be  
>> delivered
>> before the second message from group is delivered.. it does not  
>> seem to be
>> the case
>>
>> 1 test uses the connection factory directly to setup message  
>> consumers,
>> and another uses spring's listener container. Neither seem to do  
>> what I
>> expect. Maybe I just have something setup horribly incorrectly, but  
>> I've
>> seen the exact same bahaviour using the RA.
>>
>> Sorry for the double post, but I figured i'd post in the user forum  
>> as
>> well.. soem log output is in the JIRA issue..
>>
>
> -- 
> View this message in context: http://www.nabble.com/message-grouping-not-working--tp20627785p20803736.html
> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>


Mime
View raw message