activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Gary Tully" <gary.tu...@gmail.com>
Subject Re: NPE: java.net.UnknownHostException after installing 5.2, same config as 5.1
Date Mon, 22 Dec 2008 11:14:22 GMT
You need to change the format for the uri to specify the group via a
parameter. This is the upshot of the resolution to
http://issues.apache.org/activemq/browse/AMQ-1489 - check out the
detail in the comments.

The required change is of the form:

-      <networkConnector uri="multicast://${groupId}"/>
+      <networkConnector uri="multicast://default?group=${groupId}"/>


2008/12/18 MaenXe <matt@docmagic.com>:
>
> Anyone else having this same issue?  We have 4 different environments with 4
> different broker networks setup, we can't use the same multicast name for
> all of them, and we'd prefer not to spell out each server name in the config
> file, it's not very flexible.  This smells like a bug.
>
> M@
>
>
>
> MaenXe wrote:
>>
>> I'm having an issue with my Network of Brokers configuration and an
>> upgrade to 5.2.  The configuration we had in 5.1(which worked fine) was:
>>
>>         <networkConnectors>
>>             <networkConnector name="dev-jms-nc"
>> uri="multicast://dev-jms"/>
>>         </networkConnectors>
>>
>> and
>>
>>         <transportConnectors>
>>             <transportConnector name="openwire" uri="tcp://dev-jms2:61616"
>> discoveryUri="multicast://dev-jms"/>
>>         </transportConnectors>
>>
>>
>> Now in 5.2, it doesn't like the uri and/or discoveryUri and we get the
>> following errors logged and the broker does not start:
>>
>>  ERROR BrokerService                  - Failed to start ActiveMQ JMS
>> Message Broker. Reason: java.net.UnknownHostException: dev-jms: dev-jms
>>
>> If I change the uri to "multicast://default" or "multicast://testing" it
>> seems to work just fine.  Neither of those is a valid hostname, so I don't
>> know why it doesn't like dev-jms.
>>
>> Any suggestions?
>>
>> M@
>>
>
> --
> View this message in context: http://www.nabble.com/NPE%3A-java.net.UnknownHostException-after-installing-5.2%2C-same-config-as-5.1-tp21026541p21079811.html
> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>
>



-- 
http://blog.garytully.com

Open Source SOA
http://FUSESource.com

Mime
View raw message