activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Srini.Jill" <srini....@gmail.com>
Subject Re: How and Where to set asyncSend attribute ?
Date Wed, 27 Aug 2008 05:21:34 GMT

Hi Gary ,

Thank You for the quick response.

I have changed the property in
src/main/resources/producer-conf/AMQ-Cons-5-1-queue.properties and could
able to run the test .

i could observe a increase in the through put of 100 with this option set .

How can i set the option in a standalone server and a client program.

Do i have to set on the connection factory that i create in the clinet
program 

or 

Do i have to set on the  transport connector in the activemq.xml of the
server like 


<transportConnectors>
         <transportConnector name="openwire"
                     uri="tcp://localhost:61616?jms.useAsyncSend=true"
                     discoveryUri="multicast://default" />
 </transportConnectors> 


Regards ,
Jill





Gary Tully wrote:
> 
> Hi Jill,
> 
> check out the readme.html
> (https://svn.apache.org/repos/asf/activemq/trunk/activemq-perftest/readme.html)
> in the activemq-perftest directory. It describes how to configure the
> broker, consumer and producer portions of the test harness.
> 
> You would be looking at something like:
>   mvn activemq-perf:producer -Dfactory.useAsyncSend=true
> 
> or modifying the value in the ConfigFile you choose, eg:
> src/main/resources/producer-conf/AMQ-Cons-5-1-queue.properties
> 
> Gary.
> 
> 2008/8/26 Srini.Jill <srini.jil@gmail.com>:
>>
>> Hi ,
>>
>> I am doing the bench mark  testing for the Active MQ5.1 .
>>
>> I am using a standalone ActiveMQ server and consumer and producer clients
>> from the Performance plugin of the activeMQ.
>>
>> While surfing the documentation , i figured out that setting the
>> useAsyncSend=true will boost the performance .
>>
>> http://activemq.apache.org/connection-configuration-uri.html
>>
>> I have a couple of questions regarding the same.
>>
>> 1) How to set this property ?
>>
>> 2) Where to set this property ? if it is at the server side , where
>> exactly
>> in the activemq.xml
>>
>> I have tried by setting in the transportConnectors elements of the
>> activemq.xml.
>>
>> <transportConnectors>
>>         <transportConnector name="openwire"
>> uri="tcp://localhost:61616?jms.useAsyncSend=true"
>> discoveryUri="multicast://default" />
>> </transportConnectors>
>>
>> and in the client side ,
>>
>>  mvn activemq-perf:consumer
>> -Durl=broker:tcp://localhost:61616?jms.useAsyncSend=true
>> -DsysTest.propsConfigFile=src/main/resources/consumer-conf/AMQ-Cons-5-1-queue.properties
>>
>>  mvn activemq-perf:producer
>> -Durl=broker:tcp://localhost:61616?jms.useAsyncSend=true
>> -DsysTest.propsConfigFile=src/main/resources/producer-conf/AMQ-Cons-5-1-queue.properties
>>
>> I could able to generate the report but in the reports i could see
>> useAsyncSen=false and the through put is also very low.
>>
>> Please let me know , how to test the performance with useAsyncSen=true on
>> a
>> standalone installation .
>>
>> Regards,
>> Jill
>> --
>> View this message in context:
>> http://www.nabble.com/How-and-Where-to-set-asyncSend-attribute---tp19160219p19160219.html
>> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>>
>>
> 
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/How-and-Where-to-set-asyncSend-attribute---tp19160219p19174823.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message