activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From BlueFox <bluefox...@gmail.com>
Subject Spring configuration problem (without XBean)
Date Thu, 31 Jul 2008 15:07:02 GMT

I'm trying to configure my activemq embedded broker without spring but I
can't seem to get it to work, can someone tell me what I did wrong in the
configuration?

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<beans xmlns="http://www.springframework.org/schema/beans"
xmlns:amq="http://activemq.apache.org/schema/core"
	xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
	xsi:schemaLocation="http://www.springframework.org/schema/beans
http://www.springframework.org/schema/beans/spring-beans-2.5.xsd
	http://activemq.apache.org/schema/core
http://activemq.apache.org/schema/core/activemq-core-5.1.0.xsd">
	  
	<bean
	
class="org.springframework.beans.factory.config.PropertyPlaceholderConfigurer">
		<property name="locations"
			value="classpath:activemq.properties" />
		<!-- !!!Note: Any System properties set will be used instead of the value
set in the properties file -->
		<property name="systemPropertiesMode" value="2" />
		<property name="ignoreUnresolvablePlaceholders" value="true" />
	</bean>

	<!-- Embedded ActiveMQ Broker -->
	<amq:broker brokerName="localhost" useJmx="${activemq.useJmx}"
		persistent="true">
		<amq:transportConnectors>
			<amq:transportConnector uri="${activemq.broker}" />
		</amq:transportConnectors>
		<amq:persistenceAdapter>
			<amq:amqPersistenceAdapter directory="${activemq.data}"/>
		</amq:persistenceAdapter>
	</amq:broker>

	<!-- ActiveMQ destinations to use for Upstream -->
	<amq:queue id="test"  physicalName="test.queue"/>
	
	<!-- JMS ConnectionFactory to use, configuring the embedded broker using
XML -->
	<amq:connectionFactory id="amqConnectionFactory"
brokerURL="vm://localhost"/>	
	
	<!-- Pooled connection factory -->
	<bean id="jmsFactory"
class="org.apache.activemq.pool.PooledConnectionFactory"
		init-method="start" destroy-method="stop">
		<property name="connectionFactory" ref="amqConnectionFactory" />
	</bean>
</beans>

When I start my program, I get this error:
Line 20 in XML document from class path resource [activemq.config.xml] is
invalid; nested exception is org.xml.sax.SAXParseException:
cvc-datatype-valid.1.2.1: '${activemq.useJmx}' is not a valid value for
'boolean'.

The program works if I replace all the ${variable} with the actual value,
but I'm not sure why this does not work as intended, can anyone enlighten me
please?
-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/Spring-configuration-problem-%28without-XBean%29-tp18756668p18756668.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message