activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From aburgel <a...@dailycandy.com>
Subject tracing stuck messages in network of brokers
Date Thu, 22 May 2008 00:39:51 GMT

hi,

i have a network of 4 brokers. i've created a queue where each broker has 1
producer, and only 1 of the brokers has a consumer. i'm running activemq
5.1.

about every third or fourth message i produce on one node will not end up at
the consumer.

via jmx, i can see that the brokers all have a connection to each other, so
there's no connectivity issue.

i have turned on the logging plugin, so i can see that the message is
created and sent out. when the message is successfully delivered, i see it
go directly to the consumer node. when it gets stuck, it goes to each of the
other two nodes and then stays put at the last one.

if i restart the node where that message is stuck, then it will be delivered
to the consumer. but otherwise it just sits there.

i have a bunch of logs that i can post if its helpful. i modified the
logging broker plugin to log more info, specifically when consumers are
added and removed.

when the nodes start up, i can see that the consumer for this particular
queue is added on all the nodes, tho sometimes the brokerPath is different.

is it possible that the routes between the brokers are looped or in some
other way causing a message to get stuck?

is there a way to get that stuck message to move again? it seems a bit
strange that it would just sit there for ever on a node with no consumer.

i have logs and my config. if that would help, let me know and i'll post it.
any help is much appreciated.

--alex
-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/tracing-stuck-messages-in-network-of-brokers-tp17395138s2354p17395138.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message