activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Matt Vincent <mattcvinc...@gmail.com>
Subject Re: very slow consumer cpu 100%
Date Sun, 21 Oct 2007 12:14:27 GMT

I have the same problem.  The CPU is maxed out.

Launch through Spring (with org.apache.activemq.xbean.BrokerFactoryBean) and
CPU is 100%
Launch same config through command line (./bin/activemq
xbean:../conf/my-activemq.xml) and CPU is fine (very low)

I've tried this and received the same results for both AMQ 4.1.1 and
5.0-SNAPSHOT.
I've also tried both Spring 1.2.8 and Spring 2.0 with these configs:

--------- Spring 1.2.8 ------------
<bean id="brokerFactory"
class="org.apache.activemq.xbean.BrokerFactoryBean">
		<property name="config" value="classpath:/my-activemq.xml" />
		<property name="start" value="true" />
	</bean>

-------- Spring 2.0 --------------
 <amq:broker brokerName="brokerFactory" useJmx="true" persistent="false">
	<amq:managementContext >
    	<amq:managementContext connectorPort="1099"
jmxDomainName="org.apache.activemq"/>
    </amq:managementContext>
...
  </amq:broker>

I'm not sure how to read this issue, but does this
(https://issues.apache.org/activemq/browse/AMQ-1090) mean that since this
100% issue was reported in 2006, it's not a priority fix until release
5.2.0?  Any temporary fixes for this?


shital wrote:
> 
> yes i think my consumer can not keep up. but what can i do to control cpu
> usage ?
> I will try this sleep(..) idea and see whats happen ?
> 
> Thanks for helping..
> Shital
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/very-slow-consumer-cpu-100--tf2034246s2354.html#a13328527
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message