activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From devilabit <tj.bros...@gmail.com>
Subject Re: activemq bean not referenced
Date Wed, 04 Jul 2007 14:28:08 GMT

I got the following response from the spring forums (
http://forum.springframework.org/showthread.php?t=40946
http://forum.springframework.org/showthread.php?t=40946 )


cdupuis wrote:
> 
> this behavior is "by design". Out of the box Spring IDE only knows about
> NamespaceHandlers that are part of the Spring Portfolio. Therefore Spring
> IDE is not able to validate the Bean Reference to a bean that would be
> generated by a NamespaceHandler at runtime, but not known in Spring IDE's
> runtime environment. BTW that is why you don't see any beans in the Spring
> or Project Explorer that correspond to the amq namespace elements.
> 
> Because Spring IDE lives in the OSGi environment of your Eclipse instance
> it can't take any of your project's jar files and look for
> NamespaceHandlers.
> 
> The good message here is, that - following the Spring theme of
> extensibility - Spring IDE can "learn" about any custom namespace. I
> described in a recent blog post what needs to be done to add support for a
> custom namespaces.
> 
> Therefore it would be really nice if the ActiveMQ guys publish a Spring
> IDE extension plugin...
> 


devilabit wrote:
> 
> Hi,
> 
> In the following extract of one of my spring application context files I
> am getting a warning that the referenced bean jmsFactory is not found.
> Unfortunately I am a newbie in this area so I don't know where to start.
> Is this a problem with the springide or could it be the apachemq xsd?
> 
> I am using springide 2 with eclipse 3.3 and WST.
> 
> <beans
> xmlns="http://www.springframework.org/schema/beans"
> xmlns:amq="http://activemq.org/config/1.0"
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
> xsi:schemaLocation="http://www.springframework.org/schema/beans
> http://www.springframework.org/schem...-beans-2.0.xsd
> http://activemq.org/config/1.0
> http://activemq.apache.org/snapshot-schema/activemq-core-5.0-SNAPSHOT.xsd">
> 
> <amq:broker useJmx="true" persistent="false">
> <amq:managementContext>
> <amq:managementContext connectorPort="1099"
> jmxDomainName="org.apache.activemq"/>
> </amq:managementContext>
> <amq:transportConnectors>
> <amq:transportConnector uri="tcp://localhost:0"/>
> <amq:transportConnector name="stomp" uri="stomp://localhost:61613"/>
> </amq:transportConnectors>
> </amq:broker>
> 
> <amq:connectionFactory id="jmsFactory" brokerURL="vm://localhost"/>
> 
> <bean id="jmsTemplate" class="org.springframework.jms.core.JmsTemplate">
> <property name="connectionFactory">
> <bean class="org.springframework.jms.connection.SingleCo nnectionFactory">
> <property name="targetConnectionFactory" ref="jmsFactory"/>
> </bean>
> </property>
> </bean>
> .....
> .....
> </beans>
> 
> Thanks for your help.
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/activemq-bean-not-referenced-tf4023871s2354.html#a11431778
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message