activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From didyeah971 <didyeah...@yahoo.fr>
Subject RE: Problem for installin ActiveMQ CPP on MAC OS X Tiger
Date Thu, 10 May 2007 07:56:26 GMT

there's no './configure' yet because the error occurs when i launch
./autogen.sh ...
There's just 'configure.ac' ...
Did

tabish121 wrote:
> 
> Have you tried using the options for the configure script?
> 
>   --with-cppunit-prefix=PFX   Prefix where CppUnit is installed
> (optional)
>   --with-cppunit-exec-prefix=PFX  Exec prefix where CppUnit is installed
> (optional)
> 
> 
> ./configure --help will show you all the options
> 
> On Wed, 2007-05-09 at 07:17 -0700, didyeah971 wrote:
>> I tried a new cpp-unit install (v1.12.0) thanks to macports and the
>> cppunit
>> libs seems to be installed in '/opt/local/lib'.
>> 
>> A binary (cppunit-config) is installed in opt/local/bin
>> Actually, i cannot launch ./configure (if you're speaking about the
>> amqcpp
>> one) because the error occurs when i launch ./autogen.sh
>> 
>> 
>> tabish121 wrote:
>> > 
>> > Where does the cppunit stuff get installed?  By default on Linux if you
>> > use the src distribution to install cppunit it puts itself in
>> /usr/local
>> > and can't be found by the autoconf scripts, so you have to manually set
>> > the prefix to /usr i.e ./configure --prefix=/usr I don't know if
>> > something similar is happening on your Mac.
>> > 
>> > On Wed, 2007-05-09 at 02:21 -0700, didyeah971 wrote:
>> >> I followed the specific install for mac os x ( ./configure , make and
>> >> make
>> >> install,  with flags) on this 
>> >>
>> http://cppunit.sourceforge.net/cppunit-wiki/BuildingCppUnit1#head-67706fd38aa0040e96664d7bc40157f1b9df5650
>> >> site  
>> >> I updated autoconf thanks to MacPort, and i still have the same error.
>> >> it's the first time i use these tools so i am kind of lost...
>> >> 
>> >> Mittler, Nathan wrote:
>> >> > 
>> >> > I have autoconf v2.60 on OS X 10.4.9 and it works fine for me.  
>> >> > 
>> >> > How did u install cppunit?
>> >> > 
>> >> >> -----Original Message-----
>> >> >> From: didyeah971 [mailto:didyeah971@yahoo.fr] 
>> >> >> Sent: Friday, May 04, 2007 12:34 PM
>> >> >> To: users@activemq.apache.org
>> >> >> Subject: Problem for installin ActiveMQ CPP on MAC OS X Tiger
>> >> >> 
>> >> >> 
>> >> >> Hi,
>> >> >> I am trying install  activemq cpp 2.0 on mac os x 10.4.9.As 
>> >> >> the automake supplied is obsolete, i am using the latest 
>> >> >> release, (1.9.6) and cppunit
>> >> >> 1.11.6
>> >> >> Once i launch autogen.sh, i have this message:  
>> >> >> 
>> >> >> aclocal: configure.ac: 86: macro `AM_PATH_CPPUNIT' not found 
>> >> >> in library
>> >> >> autoreconf: aclocal failed with exit status: 1
>> >> >> 
>> >> >> What could be the issue, bad cppunit install (i did it and 
>> >> >> redid it many
>> >> >> times) or bad version or autoconf (the one used is 2.59)
>> >> >> 
>> >> >> Thx for help
>> >> >> Did
>> >> >> --
>> >> >> View this message in context: 
>> >> >> http://www.nabble.com/Problem-for-installin-ActiveMQ-CPP-on-MA
>> >> >> C-OS-X-Tiger-tf3692575s2354.html#a10324437
>> >> >> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>> >> >> 
>> >> >> 
>> >> > 
>> >> > 
>> >> 
>> > 
>> > 
>> 
> 
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/Problem-for-installing-ActiveMQ-CPP-on-MAC-OS-X-Tiger-tf3692575s2354.html#a10408796
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message