activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From kukusz <luke.majew...@gmail.com>
Subject Re: [Spam: 5.0] NullPointerException when Getting TopicConnectionFactory from JNDI
Date Thu, 08 Mar 2007 20:01:45 GMT

Exactly what I did, worked great.  Apparently you cannot use datasources from
remote VMs.  I have not been able to find a satisfactory explanation for
this, however.  For anyone facing this problem in the future, using 
http://activemq.apache.org/jndi-support.html
http://activemq.apache.org/jndi-support.html  is exactly what you need.



James.Strachan wrote:
> 
> Is your standalone app still using JBoss JNDI? If not it sounds like
> you need to setup a JNDI context.
> 
> http://activemq.apache.org/jndi-support.html
> 
> On 3/7/07, kukusz <luke.majewski@gmail.com> wrote:
>>
>> I've looked almost everywhere for the solution to this particular problem
>> and
>> have had no luck, perhaps someone has seen this.
>>
>>
>> I have integrated ActiveMQ with JBoss and it works great when JNDI grabs
>> the
>> Topic and TopicConnectionFactory from jboss.  The test code looks like:
>>
>>
>>
>>
>> System.out.println(context.lookup("jms/TopicConnectionFactory"));
>>
>> System.out.println((Topic) context.lookup("jms/topic"));
>>
>>
>>
>>
>> Both of those lines of code give me something in the log when running
>> code
>> deployed in a WAR in JBoss.  However, a standalone app return a null
>> connection factory.  Furthermore, additional logging using
>> context.listBindings shows the connection factory listed with the correct
>> class type.
>>
>>
>> Here is the connection factory as defined in the datasource:
>>
>>
>>
>>    &lt;no-tx-connection-factory&gt;
>>       &lt;jndi-name&gt;jms/TopicConnectionFactory&lt;/jndi-name&gt;
>>       &lt;use-java-context&gt;false&lt;/use-java-context&gt;
>>       &lt;rar-name&gt;activemq-ra.rar&lt;/rar-name&gt;
>>
>> &lt;connection-definition&gt;javax.jms.TopicConnectionFactory&lt;/connection-definition&gt;
>>       &lt;ServerUrl&gt;vm://localhost&lt;/ServerUrl&gt;
>>       &lt;min-pool-size&gt;1&lt;/min-pool-size&gt;
>>       &lt;max-pool-size&gt;200&lt;/max-pool-size&gt;
>>      
>> &lt;blocking-timeout-millis&gt;30000&lt;/blocking-timeout-millis&gt;
>>       &lt;idle-timeout-minutes&gt;3&lt;/idle-timeout-minutes&gt;
>>    &lt;/no-tx-connection-factory&gt;
>>
>>
>>
>> I essentially followed this
>> http://devzone.logicblaze.com/site/integrating-apache-activemq-with-jboss.html
>> jboss integration  documentation with some minor modifications, such as
>> setting &lt;use-java-context&gt;false&lt;/use-java-context&gt;. 
I also
>> tried changing "vm://" to "tcp://" in case that would help.  Any ideas
>> would
>> be greatly appreciated.
>> --
>> View this message in context:
>> http://www.nabble.com/NullPointerException-when-Getting-TopicConnectionFactory-from-JNDI-tf3364562s2354.html#a9360907
>> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>>
> 
> 
> -- 
> 
> James
> -------
> http://radio.weblogs.com/0112098/
> 
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/NullPointerException-when-Getting-TopicConnectionFactory-from-JNDI-tf3364562s2354.html#a9381352
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message