activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From drvillo <f.viv...@gmail.com>
Subject Re: Xbean not working with activemq-4.1
Date Thu, 14 Dec 2006 11:41:06 GMT

Mmh
this time I'm the one confused.
under http://people.apache.org/repository/org.apache.activemq/xsds/
there are only -SNAPSHOT XSDs...

I also tried the activemq-4.2 xsd, because of this:
https://issues.apache.org/activemq/browse/AMQ-1014


but it didn't have any effect.




James.Strachan wrote:
> 
> Try not using the snapshot XSD? FWIW the XSD might be now found on the
> classpath
> 
> On 12/14/06, drvillo <f.vivoli@gmail.com> wrote:
>>
>> Thanks for the quick reply:)
>>
>> Upps,
>> sorry I forgot the trace -_-
>>
>> it fails like this:
>>
>> org.springframework.beans.factory.BeanDefinitionStoreException: Line 4307
>> in
>> XML document from class path resource [net/ripe/hstcnt/jms-bare/jms.xml]
>> is
>> invalid; nested exception is org.xml.sax.SAXParseException: cos-nonambig:
>> "http://activemq.org/config/1.0":redeliveryPolicy and WC[##any] (or
>> elements
>> from their substitution group) violate "Unique Particle Attribution".
>> During
>> validation against this schema, ambiguity would be created for those two
>> particles.
>> Caused by: org.xml.sax.SAXParseException: cos-nonambig:
>> "http://activemq.org/config/1.0":redeliveryPolicy and WC[##any] (or
>> elements
>> from their substitution group) violate "Unique Particle Attribution".
>> During
>> validation against this schema, ambiguity would be created for those two
>> particles.
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.util.ErrorHandlerWrapper.createSAXParseException(ErrorHandlerWrapper.java:236)
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.util.ErrorHandlerWrapper.error(ErrorHandlerWrapper.java:172)
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.XMLErrorReporter.reportError(XMLErrorReporter.java:382)
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.xs.XSConstraints.reportSchemaError(XSConstraints.java:315)
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.xs.XSConstraints.fullSchemaChecking(XSConstraints.java:463)
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.xs.XMLSchemaValidator.handleEndElement(XMLSchemaValidator.java:2246)
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.xs.XMLSchemaValidator.endElement(XMLSchemaValidator.java:814)
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.XMLNSDocumentScannerImpl.scanEndElement(XMLNSDocumentScannerImpl.java:719)
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.XMLDocumentFragmentScannerImpl$FragmentContentDispatcher.dispatch(XMLDocumentFragmentScannerImpl.java:1685)
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.XMLDocumentFragmentScannerImpl.scanDocument(XMLDocumentFragmentScannerImpl.java:368)
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.XML11Configuration.parse(XML11Configuration.java:834)
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.XML11Configuration.parse(XML11Configuration.java:764)
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.XMLParser.parse(XMLParser.java:148)
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.DOMParser.parse(DOMParser.java:250)
>>         at
>> com.sun.org.apache.xerces.internal.jaxp.DocumentBuilderImpl.parse(DocumentBuilderImpl.java:292)
>>         at
>> org.springframework.beans.factory.xml.DefaultDocumentLoader.loadDocument(DefaultDocumentLoader.java:77)
>>         at
>> org.springframework.beans.factory.xml.XmlBeanDefinitionReader.doLoadBeanDefinitions(XmlBeanDefinitionReader.java:405)
>>         at
>> org.springframework.beans.factory.xml.XmlBeanDefinitionReader.loadBeanDefinitions(XmlBeanDefinitionReader.java:357)
>>         at
>> org.springframework.beans.factory.xml.XmlBeanDefinitionReader.loadBeanDefinitions(XmlBeanDefinitionReader.java:334)
>>         at
>> org.springframework.beans.factory.support.AbstractBeanDefinitionReader.loadBeanDefinitions(AbstractBeanDefinitionReader.java:126)
>>         at
>> org.springframework.beans.factory.support.AbstractBeanDefinitionReader.loadBeanDefinitions(AbstractBeanDefinitionReader.java:142)
>>         at
>> org.springframework.beans.factory.support.AbstractBeanDefinitionReader.loadBeanDefinitions(AbstractBeanDefinitionReader.java:168)
>>         at
>> org.springframework.context.support.AbstractXmlApplicationContext.loadBeanDefinitions(AbstractXmlApplicationContext.java:113)
>>         at
>> org.springframework.context.support.AbstractXmlApplicationContext.loadBeanDefinitions(AbstractXmlApplicationContext.java:79)
>>         at
>> org.springframework.context.support.AbstractRefreshableApplicationContext.refreshBeanFactory(AbstractRefreshableApplicationContext.java:94)
>>         at
>> org.springframework.context.support.AbstractApplicationContext.refresh(AbstractApplicationContext.java:294)
>>         at
>> org.springframework.context.support.ClassPathXmlApplicationContext.<init>(ClassPathXmlApplicationContext.java:92)
>>         at
>> org.springframework.context.support.ClassPathXmlApplicationContext.<init>(ClassPathXmlApplicationContext.java:77)
>>         at
>> net.ripe.hstcnt.SpringTestSupport.createApplicationContext(SpringTestSupport.java:37)
>>         at
>> net.ripe.hstcnt.SpringInjectedACTestSupport.<init>(SpringInjectedACTestSupport.java:12)
>>         at
>> net.ripe.hstcnt.xmltest.XBeanConfigTest$XBeanTestSupport.<init>(XBeanConfigTest.java:25)
>>         at
>> net.ripe.hstcnt.xmltest.XBeanConfigTest$XBeanTestSupport.<init>(XBeanConfigTest.java:25)
>>         at
>> net.ripe.hstcnt.xmltest.XBeanConfigTest.testCreateBroker(XBeanConfigTest.java:20)
>>         at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
>>         at
>> sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
>>         at
>> sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
>>         at
>> com.intellij.rt.execution.junit2.JUnitStarter.main(JUnitStarter.java:32)
>>
>>
>> while my xml is like:
>>
>> <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
>> <beans xmlns="http://www.springframework.org/schema/beans"
>>        xmlns:amq="http://activemq.org/config/1.0"
>>        xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
>>        xsi:schemaLocation="http://www.springframework.org/schema/beans
>> http://www.springframework.org/schema/beans/spring-beans-2.0.xsd
>> http://activemq.org/config/1.0
>> http://people.apache.org/repository/org.apache.activemq/xsds/activemq-core-4.1-incubator-SNAPSHOT.xsd">
>>     <!--  lets create an embedded ActiveMQ Broker -->
>>
>>     <amq:broker useJmx="false" persistent="false">
>>         <amq:transportConnectors>
>>             <amq:transportConnector uri="tcp://localhost:0"/>
>>         </amq:transportConnectors>
>>     </amq:broker>
>>     <!--  ActiveMQ destinations to use  -->
>>     <amq:queue id="destination"
>> physicalName="org.apache.activemq.spring.Test.spring.embedded"/>
>>     <!--
>>      JMS ConnectionFactory to use, configuring the embedded broker using
>> XML
>>     -->
>>     <amq:connectionFactory id="jmsFactory" brokerURL="vm://localhost"/>
>> ...
>> </beans>
>>
>>
>>
>> A note: I had to change the uri for the spring schema to
>> http://www.springframework.org/schema/beans/spring-beans-2.0.xsd
>> because the one given by the examples (without the -2.0) didn't exist.
>>
>>
>> Francesco
>>
>>
>>
>> James.Strachan wrote:
>> >
>> > Am a bit confused - how exactly doesn't it work?
>> >
>> > On 12/14/06, drvillo <f.vivoli@gmail.com> wrote:
>> >>
>> >> Hi all
>> >>
>> >> I've read some messages around but I still can figure out if the
>> >> configuration at
>> >>
>> http://www.activemq.org/site/how-do-i-embed-a-broker-inside-a-connection.html
>> >> is supposed to work right away.
>> >>
>> >> I'm using activemq-4.1 xbean-spring-2.7 and spring-2.0 (but tried also
>> >> spring-2.0.1).
>> >> It's related to
>> >>
>> http://www.nabble.com/spring-2.0-example-xml-Invalid--tf2550482.html#a7108762
>> >> and
>> >>
>> http://www.nabble.com/Broken-xbeans-XSD-in-4.1-snapshot-tf2416546.html#a6736085
>> >>
>> >> but the xbean bug http://issues.apache.org/jira/browse/XBEAN-57
>> >> is marked as fixed for 2.7, which I use.
>> >> Is the whole setup supposed to work? For what I read on the activemq
>> >> pages
>> >> it seems so...
>> >>
>> >> Thanks in advance for any help
>> >> Francesco Vivoli
>> >> --
>> >> View this message in context:
>> >>
>> http://www.nabble.com/Xbean-not-working-with-activemq-4.1-tf2819881.html#a7870648
>> >> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>> >>
>> >>
>> >
>> >
>> > --
>> >
>> > James
>> > -------
>> > http://radio.weblogs.com/0112098/
>> >
>> >
>>
>> --
>> View this message in context:
>> http://www.nabble.com/Xbean-not-working-with-activemq-4.1-tf2819881.html#a7870761
>> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>>
>>
> 
> 
> -- 
> 
> James
> -------
> http://radio.weblogs.com/0112098/
> 
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/Xbean-not-working-with-activemq-4.1-tf2819881.html#a7870925
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message