activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "James Strachan" <james.strac...@gmail.com>
Subject Re: Bug in failover transport
Date Thu, 09 Nov 2006 14:02:57 GMT
Could you double check this is still the case with 4.1-SNAPSHOT or 4.0
branch? A number of bugs have been fixed recently in this area...

http://issues.apache.org/activemq/browse/AMQ-1034
http://issues.apache.org/activemq/browse/AMQ-1031
http://issues.apache.org/activemq/browse/AMQ-1032
http://issues.apache.org/activemq/browse/AMQ-1026

On 11/9/06, Danielius Jurna <danielius@elitnet.lt> wrote:
>
> Has anybody looked at this problem?
>
> From my point of vew, failover transport can only work on sending messages
> to the broker, but it cannot work while receiving messages. For example:
> 1. Client prefetches 1000 messages.
> 2. Broker goes down and restarts.
> 3. Failover reconnects to the broker (client still has messages prefetched).
> 4. Client sends ACK message to the broker.
> 5. Broker cannot correlate ACK, because it doesn't know anything about
> prefetched messages on the client.
>
> Please can someone comment on that? Is it really unusable, or I don't
> understand something? The problem is that after such scenario, client and
> broker cannot fully recover (those prefetched messages are still in message
> store, but are not received by the client).
>
> --
> View this message in context: http://www.nabble.com/Bug-in-failover-transport-tf2587218.html#a7258236
> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>
>


-- 

James
-------
http://radio.weblogs.com/0112098/

Mime
View raw message