activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Marlon Santos <msan...@exist.com>
Subject Re: Message lost in network of brokers (ActiveMQ 4.0.2)
Date Tue, 28 Nov 2006 05:10:41 GMT

Hi,

And you can also try a MasterSlave configuration for your brokers as another
solution, if your not using it already.. Hope that helps..

Regards,
Marlon



Marlon Santos wrote:
> 
> Hi,
> 
> Have you set the ForwardingBridge for the 2 brokers? If not, the problem
> is because it uses the default bridge, which is the
> DemandForwardingBridge. AFAIK, you do not receive message because broker A
> only forwards the message from topic a.b upon  demand, which means that
> broker A only forwards the message from topic a.b to broker B when a
> consumer consumes the message. So when brokerA is down, you get an
> exception that it does not exist because the message was actually on
> broker A. The solution to your problem, if you have not already done so,
> was to create a ForwardingBridge for the two brokers.
> 
> Regards,
> Marlon
> 
> 
> 
> ThomasHK wrote:
>> 
>> 
>> I'm loosing messages within a network of broker using ActiveMQ 4.0.2. 
>> This
>> is my testcase:
>> I'm starting two brokers (A and B).  I register a durable subscriber on
>> broker B for topic a.>
>> When I send a message to top a.b on broker A, I receive the message on
>> Broker B.
>> Next, I stop broker B.  A new message is sent to broker A on topic a.b. 
>> I
>> start Broker B again.  The durable subscriber register on broker B
>> receives
>> the message.  Nothing went wrong up to now.
>> 
>> I stop broker B again.  I send a message to topic a.b on broker A.  I
>> stop
>> the sender and the receiver.  (the message should live on broker A) 
>> Next, I
>> start broker B.  Broker B should get the message because a durable
>> subscribe
>> for the topic was created.  I stop broker A and starts the receiver
>> (which
>> is connects to broker B).  The message does not arrive. (I get an
>> exception
>> say that the subscription does not exist).  I restart the receiver and I
>> get
>> no message.
>> When I start broker A again, I still get no message.
>> -- 
>> View this message in context:
>> http://www.nabble.com/Message-lost-in-network-of-brokers-%28ActiveMQ-4.0.2%29-tf2703134.html#a7537524
>> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>> 
>> 
>> 
> 
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/Message-lost-in-network-of-brokers-%28ActiveMQ-4.0.2%29-tf2703147.html#a7573477
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message