activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "James Strachan" <james.strac...@gmail.com>
Subject Re: incorrect DequeueCount?
Date Wed, 25 Oct 2006 15:26:06 GMT
It looks like there's some bug i the calculation of queue depths.
(Probably a threading issue).

I wonder could you raise a JIRA please?

On 10/23/06, igah <weiqingh@mail.com> wrote:
>
> i am seeing this through activemq (4.0.1) jmx:
>
> Type = Queue
> Destination = XXX
> QueueSize = 2751
> Name = XXX
> DequeueCount = 3575
> MemoryPercentageUsed = 0
> ConsumerCount = 6
> MemoryLimit = 9223372036854775807
> EnqueueCount = 3575
>
> and after a while, something like this:
>
> Destination = XXX
> QueueSize = 11421
> Name = XXX
> DequeueCount = 8046
> MemoryPercentageUsed = 0
> ConsumerCount = 6
> MemoryLimit = 9223372036854775807
> EnqueueCount = 13471
>
> my activemq is started with a clean database and journal. how does the math
> add up among QueueSize, DequeueCount and EnqueueCount? i thought
> dequeuecount + queuesize = enqueuecount. in my case, QueueSize looks more
> "correct" than the dequeuecount is wrong because my consumers are slower
> than message producers.
>
> thanks in advance.
>
>
> --
> View this message in context: http://www.nabble.com/incorrect-DequeueCount--tf2497713.html#a6962624
> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
>
>


-- 

James
-------
http://radio.weblogs.com/0112098/

Mime
View raw message