activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From kristoffer <sto...@gmail.com>
Subject Re: Client hangs in MulticastDiscoveryAgent
Date Thu, 19 Oct 2006 11:05:33 GMT

Hi again, 

After some minutes an exception was thrown in the broker:

2006-okt-19 12:32:13
org.apache.activemq.transport.discovery.multicast.MulticastDiscoveryAgent
doAdvertizeSelf
ALLVARLIG: Failed to advertise our service:
default.ActiveMQ-4.alive.%null%tcp://artimus:16161
java.net.NoRouteToHostException: No route to host: Datagram send failed
	at java.net.PlainDatagramSocketImpl.send(Native Method)
	at java.net.DatagramSocket.send(Unknown Source)
	at
org.apache.activemq.transport.discovery.multicast.MulticastDiscoveryAgent.doAdvertizeSelf(MulticastDiscoveryAgent.java:311)
	at
org.apache.activemq.transport.discovery.multicast.MulticastDiscoveryAgent.doTimeKeepingServices(MulticastDiscoveryAgent.java:295)
	at
org.apache.activemq.transport.discovery.multicast.MulticastDiscoveryAgent.run(MulticastDiscoveryAgent.java:253)
	at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

Does this make any more sense?

Thanks,
-Kristoffer


kristoffer wrote:
> 
> Hi,
> 
> incubator-activemq-4.0.2.jar
> 
> I have successfully set up static tcp communication between clients and a
> broker, Yeah! But when i try to move to multicast in order to discover my
> brokers from the clients i get in trouble..
> 
> I keep getting warning messages (on broker and client) like:
> 
> org.apache.activemq.transport.discovery.multicast.MulticastDiscoveryAgent
> start
> WARNING: brokerName not set
> 
> I read an earlier thread that explained that brokerName should be set like
> an valid URI, but that did not work for me. (i know the brokerName is
> currently not a valid URI, i took this from the testcases so it should
> work?)
> 
> Here is my activemq.xml
> 
> <beans xmlns="http://activemq.org/config/1.0">
>   <broker useJmx="false" brokerName="BrokerA">
>   
>     <persistenceAdapter>
>       <journaledJDBC journalLogFiles="5"
> dataDirectory="activemq-broker-data"/>
>     </persistenceAdapter>
> 
>     <transportConnectors>
>        <transportConnector name="default" uri="tcp://localhost:61616"
> discoveryUri="multicast://224.1.2.3:6155"/>
>     </transportConnectors>
>     
>     <networkConnectors>
>       <networkConnector name="default" uri="multicast://224.1.2.3:6155"/>
>     </networkConnectors>
>     
>   </broker>
> </beans>
> 
> On the client i create my URI like so:
> discovery:multicast://224.1.2.3:6155
> 
> When i fire up my client i get this 'broker not set' message but then it
> just hangs..? Here's a thread dump from that hanging:
> 
> Full thread dump Java HotSpot(TM) Client VM (1.5.0_09-b01 mixed mode,
> sharing):
> 
> "MulticastDiscovery: null" daemon prio=6 tid=0x00acbe78 nid=0x5e0 runnable
> [0x02edf000..0x02edfbe8]
>         at java.net.PlainDatagramSocketImpl.receive0(Native Method)
>         - locked <0x22aea588> (a java.net.PlainDatagramSocketImpl)
>         at java.net.PlainDatagramSocketImpl.receive(Unknown Source)
>         - locked <0x22aea588> (a java.net.PlainDatagramSocketImpl)
>         at java.net.DatagramSocket.receive(Unknown Source)
>         - locked <0x22af9c58> (a java.net.DatagramPacket)
>         - locked <0x22aea138> (a java.net.MulticastSocket)
>         at
> org.apache.activemq.transport.discovery.multicast.MulticastDiscoveryAgent.run(MulticastDiscoveryAgent.java:255)
>         at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
> 
> "Low Memory Detector" daemon prio=6 tid=0x00a72030 nid=0x708 runnable
> [0x00000000..0x00000000]
> 
> "CompilerThread0" daemon prio=10 tid=0x00a70ad0 nid=0xfc waiting on
> condition [0x00000000..0x02c0f748]
> 
> "Signal Dispatcher" daemon prio=10 tid=0x00a6fdc0 nid=0x1e0 waiting on
> condition [0x00000000..0x00000000]
> 
> "Finalizer" daemon prio=8 tid=0x00a42958 nid=0x4fc in Object.wait()
> [0x02b8f000..0x02b8f9e8]
>         at java.lang.Object.wait(Native Method)
>         - waiting on <0x22fc39a8> (a java.lang.ref.ReferenceQueue$Lock)
>         at java.lang.ref.ReferenceQueue.remove(Unknown Source)
>         - locked <0x22fc39a8> (a java.lang.ref.ReferenceQueue$Lock)
>         at java.lang.ref.ReferenceQueue.remove(Unknown Source)
>         at java.lang.ref.Finalizer$FinalizerThread.run(Unknown Source)
> 
> "Reference Handler" daemon prio=10 tid=0x0003fb30 nid=0x700 in
> Object.wait() [0x02b4f000..0x02b4fae8]
>         at java.lang.Object.wait(Native Method)
>         - waiting on <0x22fc3a28> (a java.lang.ref.Reference$Lock)
>         at java.lang.Object.wait(Unknown Source)
>         at java.lang.ref.Reference$ReferenceHandler.run(Unknown Source)
>         - locked <0x22fc3a28> (a java.lang.ref.Reference$Lock)
> 
> "main" prio=6 tid=0x00036b88 nid=0xd08 in Object.wait()
> [0x0007f000..0x0007fc3c]
>         at java.lang.Object.wait(Native Method)
>         - waiting on <0x22b557d0> (a java.lang.Object)
>         at
> org.apache.activemq.transport.failover.FailoverTransport.oneway(FailoverTransport.java:352)
>         - locked <0x22b557d0> (a java.lang.Object)
>         at
> org.apache.activemq.transport.TransportFilter.oneway(TransportFilter.java:82)
>         at
> org.apache.activemq.transport.MutexTransport.oneway(MutexTransport.java:45)
>         - locked <0x22b536d0> (a java.lang.Object)
>         at
> org.apache.activemq.transport.ResponseCorrelator.asyncRequest(ResponseCorrelator.java:67)
>         at
> org.apache.activemq.transport.ResponseCorrelator.request(ResponseCorrelator.java:72)
>         at
> org.apache.activemq.ActiveMQConnection.syncSendPacket(ActiveMQConnection.java:1115)
>         at
> org.apache.activemq.ActiveMQConnection.ensureConnectionInfoSent(ActiveMQConnection.java:1203)
>         - locked <0x22ad11d0> (a org.apache.activemq.ActiveMQConnection)
>         at
> org.apache.activemq.ActiveMQConnection.start(ActiveMQConnection.java:435)
>         at
> org.logicblaze.lingo.jms.JmsProducerConfig.createConnection(JmsProducerConfig.java:85)
>         at
> org.logicblaze.lingo.jms.impl.MultiplexingRequestor.newInstance(MultiplexingRequestor.java:65)
>         at
> org.logicblaze.lingo.jms.JmsServiceExporterMessageListener.afterPropertiesSet(JmsServiceExporterMessageListener.java:84)
>         at
> org.logicblaze.lingo.jms.JmsServiceExporter.afterPropertiesSet(JmsServiceExporter.java:47)
>         at
> org.springframework.beans.factory.support.AbstractAutowireCapableBeanFactory.invokeInitMethods(AbstractAutowireCapableBeanFactory.java:1091)
>         at
> org.springframework.beans.factory.support.AbstractAutowireCapableBeanFactory.createBean(AbstractAutowireCapableBeanFactory.java:396)
>         at
> org.springframework.beans.factory.support.AbstractBeanFactory.getBean(AbstractBeanFactory.java:233)
>         - locked <0x23007b60> (a java.util.HashMap)
>         at
> org.springframework.beans.factory.support.AbstractBeanFactory.getBean(AbstractBeanFactory.java:145)
>         at
> org.springframework.beans.factory.support.DefaultListableBeanFactory.preInstantiateSingletons(DefaultListableBeanFactory.java:283)
>         at
> org.springframework.context.support.AbstractApplicationContext.refresh(AbstractApplicationContext.java:313)
>         at
> org.springframework.context.support.FileSystemXmlApplicationContext.<init>(FileSystemXmlApplicationContext.java:89)
>         at
> org.springframework.context.support.FileSystemXmlApplicationContext.<init>(FileSystemXmlApplicationContext.java:74)
>         at
> org.springframework.context.support.FileSystemXmlApplicationContext.<init>(FileSystemXmlApplicationContext.java:65)
>         at
> se.ericsson.consumer.test.ConsumerTest.main(ConsumerTest.java:12)
> 
> "VM Thread" prio=10 tid=0x00a40ae8 nid=0xe1c runnable
> 
> "VM Periodic Task Thread" prio=10 tid=0x00a6f9a8 nid=0xc4c waiting on
> condition
> 
> I have tried to set the muticast URI to multicast://default as suggested
> in many examples but it gives me the same error. Could this have something
> to do with my network? I have opened up my firewall and still the same
> hanging..
> Clients and broker are running on the same localhost...
> 
> Any ideas?
> 
> Thanks,
> -Kristoffer
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/Client-hangs-in-MulticastDiscoveryAgent-tf2471996.html#a6894562
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message