activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From GregC <greg.coulo...@gmail.com>
Subject Re: ClassNotFoundException when loading config file
Date Tue, 19 Sep 2006 17:20:13 GMT

Yep, that worked fine.

For what it's worth, the example activemq.xml file has the xmlns on the
wrong element.


Thanks,

Greg



Adrian Co wrote:
> 
> Hi,
> 
> Could you try moving the xmlns="http://activemq.org/config/1.0" to the
> broker element.
> 
> i.e.
> 
> <beans>
> 
>   <broker xmlns="http://activemq.org/config/1.0">
>   ...
>   </broker>
> 
>   <bean id="remoteJndi" class="org.springframework.jndi.JndiTemplate">
>   	<property name="environment">
> 		<props>
> 			<prop
> key="java.naming.factory.initial">com.tibco.tibjms.naming.TibjmsInitialContextFactory</prop>
> 			<prop
> key="java.naming.provider.url">tibjmsnaming://<hostname>:7222</prop>
> 		</props>
> 	</property>
>   </bean>
> 
> </beans>
> 
> 
> 
> 
> GregC wrote:
>> 
>> Sure. Here is the complete file. I've trimmed it down to the minimal file
>> that still causes the CNF exception:
>> 
>> <!-- START SNIPPET: example -->
>> <beans xmlns="http://activemq.org/config/1.0">
>> 
>>   <bean id="remoteJndi" class="org.springframework.jndi.JndiTemplate">
>>   	<property name="environment">
>> 		<props>
>> 			<prop
>> key="java.naming.factory.initial">com.tibco.tibjms.naming.TibjmsInitialContextFactory</prop>
>> 			<prop
>> key="java.naming.provider.url">tibjmsnaming://<hostname>:7222</prop>
>> 		</props>
>> 	</property>
>>   </bean>
>> 
>> </beans>
>> <!-- END SNIPPET: example -->
>> 
>> 
>> 
>> 
>> Adrian Co wrote:
>>> 
>>> Hi,
>>> 
>>> Could you post the complete xml file?
>>> 
>>> Wonder if this is a namespace issue.
>>> 
>>> 
>>> 
>>> GregC wrote:
>>>> 
>>>> Hello,
>>>> 
>>>> I am trying to run activemq with the following bean added to the
>>>> activemq.xml config file:
>>>> 
>>>> <bean id="remoteJndi" class="org.springframework.jndi.JndiTemplate">
>>>>   	<property name="environment">
>>>> 		<props>
>>>> 			<prop
>>>> key="java.naming.factory.initial">com.tibco.tibjms.naming.TibjmsInitialContextFactory</prop>
>>>> 			<prop key="java.naming.provider.url">tibjmsnaming://<server
>>>> name>:7222</prop>
>>>> 		</props>
>>>> 	</property>
>>>>   </bean>
>>>> 
>>>> This is part of the configuration for the JMS-JMS Bridge, as specified
>>>> on the ActiveMQ web site. When I run the bin/activemq script with this
>>>> configuration in place, I get the following error:
>>>> 
>>>> ACTIVEMQ_HOME: /home/user/dl/incubator-activemq-4.0.1
>>>> Loading message broker from: xbean:activemq.xml
>>>> ERROR: java.lang.RuntimeException: Failed to execute start task.
>>>> Reason: org.springframework.beans.factory.BeanDefinitionStoreException:
>>>> Error registering bean with name '' defined in class path resource
>>>> [activemq.xml]: Bean class [props] not found; nested exception is
>>>> java.lang.ClassNotFoundException: props
>>>> ERROR: java.lang.Exception:
>>>> org.springframework.beans.factory.BeanDefinitionStoreException: Error
>>>> registering bean with name '' defined in class path resource
>>>> [activemq.xml]: Bean class [props] not found; nested exception is
>>>> java.lang.ClassNotFoundException: props
>>>> 
>>>> 
>>>> Suggestions, anyone?
>>>> 
>>>> Thanks, 
>>>> 
>>>> Greg
>>>> 
>>> 
>>> 
>> 
>> 
> 
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/ClassNotFoundException-when-loading-config-file-tf2292903.html#a6392927
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message